avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

buna ziua am si eu o nelamurire . Lucrez la o firma si sant trimis frecvent in delegatie in strainatate pe o perioada de min. 5 zile si in functie de complecxitatea lucrari poate dura si 10 zile am asigurat transportul si cazarea(dormitul) pentru hrana beneficiez de diurna, dar aceasta mise inmaneaza doar la intoarcere pe motiv ca nu se stie exat cate zile stau in delegatie pot fi concediat daca refuz sa mai plec in delegatie pentru ca nu dispun de bani necesari pentru hrana pana la intoarcerea in tara cand primesc diurna va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 21 Martie 2012
Măsura delegării este un act obligatoriu pentru salariat, care va răspunde disciplinar în caz de refuz nejustificat de îndeplinire.
In cazul in care ati fost deja delegat si se doreste prelungirea duratei delegarii, atunci aveti dreptul sa refuzati, deoarece refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
va multumesc dar ma interesa firma are obligatia sa-mi dea diurna la plecare in delegatie sau poate sa mio dea cand doreste
Art. 5 din HG nr.518/1995 prevede:
(1) Personalului trimis în strãinãtate în condiţiile prezentei hotãrîri i se acorda:
A. În strãinãtate:
a) o indemnizaţie zilnica în valuta, denumita în continuare diurna, în vederea acoperirii cheltuielilor de hrana, a celor marunte uzuale, precum şi a costului transportului în interiorul localitãţii în care îşi desfãşoarã activitatea;
b) o suma zilnica în valuta, denumita în continuare plafon de cazare, în limita cãreia personalul trebuie sa-şi acopere cheltuielile de cazare.
....

Art. 12 (1) Sumele în valuta cuvenite personalului, în condiţiile stabilite prin prezenta hotãrîre, se
acorda sub forma de avans.

Prin urmare, plata diurnei se face in avans ... inainte de plecarea in delegatie ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli delegatie gabrieladinu gabrieladinu Daca acord deductibilitate cheltuielilor din facturile de masa aduse de salariatii care au efectuat deplasari in interesul serviciului in tara ,atunci nu mai ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna genni genni Buna ziua, Imi poate spune cineva daca este legal sa primesc diurna pt. deplasare in strainatate doar cand ma intorc din delegatie?Am plecat pe 1 august si ... (vezi toată discuția)
Deplasare in strainatate lordu lordu S-a modificat legea privind cheltuielile cu deplasarile in strainatate? Am auzit o \"poveste\": daca stai mai mult de o saptamana plecat in strainatate firma ... (vezi toată discuția)