avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de schimb
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de schimb

Buna ziua,

daca 2 societati comerciale isi presteaza reciproc servicii (nu se plateste un pret), contractul poate fi catalogat ca fiind de schimb, luand in considerare si prevederile NCC care spune ca obiectul contractului de schimb sunt bunurile.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 14:12, 29 Martie 2012
Pare mai degraba un barter operatiunea descrisa de dumneavoastra (desi barterul are la baza tot un schimb de marfuri).
In fine, definitia data de wikipedia include si serviciile, pe langa bunuri.
Apelati la un avocat pentru redactarea unui contract care sa consfinteasca prestarea reciproca de servicii la care faceti referire, iar mai apoi la un expert contabil, care sa va consilieze cu privire la implicatiile fiscale ale operatiunii in sine.
Buna ziua,

va multumesc pentru interventie.

Trebuie intai de toate sa imi cer scuze, pentru ca intrebarea pe care am lansat-o initial este de fapt o afirmatie si nu asta intentionam. Practic, nelamurirea mea se leaga de faptul ca in momentul de fata in NCC contractul de schimb face referire doar la bunuri, nu cuprinde si servicii. Si atunci, mai poate un contract de barter poate (sau mai bine zis, mai poate) fi catalogat ca fiind un contract de schimb?
In caz negativ, desi inclin si eu catre schimb, ce alternative ar fi?
Gandindu-ma mai bine, nu cred ca este posibil ca cele doua societati comerciale sa nu isi factureze deloc serviciile prestate.
De ce nu factureaza, ca mai apoi sa compenseze intre ele datoriile reciproce?
Cred ca ar fi mai ok asa.
Referitor la incheierea unui contract, nu vad niciun impediment sa se incheie un contract de barter, avand ca obiect prestarea reciproca de servicii intre cele doua societati (contract nenumit).
Dar, pentru a se descarca in contabilitate, cred ca e musai sa existe o factura .
De aceea am zis ca este obligatorie consultarea unui expert contabil, pentru a va consilia cu privire la tratamentul fiscal al operatiunii de barter.
va multumesc pentru raspuns.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreun contract fara impozit? contractul tip barter? cristina_n16 cristina_n16 Se poate incheia un contract, care sa nu presupuna plata unui impozit, intre o societate comerciala (sa zicem societatea A) care presteaza, fara sa astepte o ... (vezi toată discuția)
Contract de tip barter. Newa Newa Imi poate spune cineva ce presupune acest contract ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Contractul de barter C_CRISTINA C_CRISTINA Se poate face contract de barter pentru a realiza o compensare intre o prestare de serviciu si o livrare de marfa? Sau contractul de barter poate avea ca ... (vezi toată discuția)