avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contractul de barter
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contractul de barter

Se poate face contract de barter pentru a realiza o compensare intre o prestare de serviciu si o livrare de marfa? Sau contractul de barter poate avea ca obiect doar schimbul de marfuri? As vrea si un temei legal explicit, nu de alta dar am un sef care mereu intreaba: ,, unde scrie?" . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Leo R A , Consilier juridic 12:56, 1 Martie 2009
Desemneaza o operatiune comerciala bazata pe o compensare globala (ce se realizeaza la nivelul unor firme, dar si la nivelul unor state ) care are la baza conventii in ceea ce priveste in exclusivitate schimbiul de marfuri. Este necesar sa se nominalizeze marfurile ce se vor schimba in baza acordurilor de barter

Seful sa caute in dictionar.
si totusi ?! nu exista legislatie referitoare la acest contract ? sau literatura de specialitate ?
Puteti mentiona la fiecare factura:Plata prin compensare.
Se mai incheie un proces verbal de compensare directa intre cele 2 societati si gata.Nu are rost sa va complicati.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2009
Leo R A, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract barter Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Am incheiat un contract barter. Firma respectiva solicita acum sa facem reciproc facturi pentru suma contractului. Este corect asa? Unde pot citi ... (vezi toată discuția)
Contract de tip barter. Newa Newa Imi poate spune cineva ce presupune acest contract ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Contractul de schimb suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca 2 societati comerciale isi presteaza reciproc servicii (nu se plateste un pret), contractul poate fi catalogat ca fiind de schimb, luand in ... (vezi toată discuția)