avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... \"publicitate\" nesolicitata
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

"publicitate" nesolicitata

Nici nu stiu unde sa incadrez aceasta intrebare... sper totusi ca am nimerit bine, daca nu, rog moderatorii sa mute discutia unde considera de cuviinta.
Ideea este urmatoarea...
Exista anumite site-uri... ce se definesc ca fiind portaluri web ce ofera date privind societatile comerciale (nume societate, cui, adresa, administratori, date de contact etc). Unele ofera aceste informatii gratuit... alte contracost.
Este legal acest business?
Aceste informatii se incadreaza in categoria datelor cu caracter personal?
Oare toate aceste portaluri au drept de prelucrare a acestor date caracter personal?
Unde as putea sa verific?
Este normal sa ma trezesc in aceste baze de date, fara a mi se cere acordul?
Dar legal este?
Daca refuza ma stearga din baza lor de date..... ii pot actiona in instanta?
Sub ce pretext?

Nu doresc sa figurez pe aceste site-uri din mai multe considerente... iar unul dintre ele, si cel mai actual fiind (in urma ultimei notificari pe care am primit-o cu privire la deja existenta mea prezenta pe un astfel de site) faptul ca mi se pare o proasta asociere de imagine.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters56297 , utilizator 20:57, 16 Iunie 2012
Din pãcate, odatã ce ai publicat ceva pe net, acel ceva devine public.
Dacã va deranjeazã faptul cã figuraţi pe acele site-uri, luaţi legãtura cu administratorii acestora, în vederea rezolvãrii situaţiei.
Apoi gândiţi-vã – nu este cazul dumneavoastrã – cã cineva doreşte sã afle informaţii cu privire la o anumitã societate, dacã a intrat sau nu în insolvenţã, dacã are litigii cu terţii, dacã figureazã în baza de date anti-ţepari, dacã este serioasã, dacã nu este serioasã, dacã se prezintã la o licitaţie pe achiziţii publice, iar la o verificare primarã, autoritatea contractantã aflã cã de fapt societatea se aflã in insolvenţã; de unde sã le ia mai uşor dacã nu de pe world wide web, în primã fazã repet.
Oricum, este chiar benefic şi de un real folos faptul cã în primã fazã poţi afla multe despre o societate, înainte sã apelezi la verificarea secundarã aprofundatã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul caen potrivit pentru servicii de optimizare a websiteurilor pentru motoare de cautare Dan1310 Dan1310 Vreau sa stiu care este codul CAEN potrivit pentru o firma care se ocupa in primul rand cu optimizarea websiteurilor pentru motoare de cautare (SEO). Va ... (vezi toată discuția)
Buletinul procedurilor de insolventa fany22 fany22 Buna, Imi spune si mie cineva cum pot afla daca o firma e intrata in insolventa/faliment? se poate afla gratis, (aveti un link) sau cat costa un ... (vezi toată discuția)
Servicii web fara contract user007 user007 Am o intrebare cu privire la cadrul legal in care se pot oferi servicii online fara contract de prestari servicii. Exemple: 1. serviciu de hosting unde se ... (vezi toată discuția)