eu sunt in italia.vreau sa divortez deoarece sotia a parasit domiciuliu si nu mai este de gasit.domiciuliul comun este in tulcea.cineva m.a informat ca pot sa imi iau un avocat si se va termina repede divortul deoarece nu avem copii si nici bunuri de impartit si mai ales ca este un motiv intemeiat pt a se termina usor si repede.este adevarat?dureaza mai mult de 1 luna?sunt ceva luni de cand nu mai stiu de ea.ajutati.ma va rog
Daca era un divort amiabil, terminati repede, asa cum doriti. Chiar daca sotia este "disparuta" ea tot va trebui citata, la domiciliul comun.
Art. 616(1) -Cod procedura civila
Dacă procedura de chemare a soţului pârât a fost îndeplinită prin afişare, iar acesta nu s-a prezentat la primul termen de judecată, instanţa va cere dovezi sau va dispune cercetări pentru a verifica dacă pârâtul îşi are domiciliul la locul indicat în cerere şi, dacă constată că nu domiciliază acolo, va dispune citarea lui la domiciliul său, precum şi, dacă este cazul, la locul său de muncă.
Bineinteles, ca va angajati un avocat ca sa va reprezinte, dar nu depinde de dansul ce termen da judecatorul cand depuneti actiunea de divort si nici cate termene vor mai fi daca sotia nu apare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sfaturi de divort
puffy_25
Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)