avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... judecata taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

judecata taxa auto

buna ziua,
am cumparat in anul 2008 o masina din satu mare,cu numere de franta am inatriculato in data de 31.03.2009,platind taxa de poluare.
prin proces imi pot lua banii inapoi?care sunt pasii care trebiue sa_i urmez.
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 18:02, 31 Martie 2012
imediat trebuie sa formulati actiunea pentru ca dupa 31 martie suma se prescrie!!! totodata depuneti cerere de restituire si la Administratia financiara unde ati achitat taxa..
nu e nici o graba
prescriptia intervine dupa 5 ani , calculati de la 1 ianuarie a anului urmator platii
Asta e prescriptia fiscala
5 ani este termen de prescriptie doar pentru datoriile catre stat, pentru contribuabili termenul de prescriptie este de 3 ani..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto AlicAmadeus AlicAmadeus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Am auzit de la un prieten ca este posibil sa recuperez tax[quot]a auto care a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto aum300 aum300 Se poate recupera taxa auto(prima inmatriculare) achitata in data de 08.OCTOMBRIE 2008,daca da care ar fi modalitatile (vezi toată discuția)
Prescriere solicitare taxa auto ? gigelas gigelas Buna seara, Va rog sa-mi spuna si mie cineva,daca exista un termen limita in a solicita restituirea taxei de poluare. Se face cerere la ANAF pt. restituire ... (vezi toată discuția)