avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu decesul victimei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu decesul victimei

Salutare.

Am si eu cateva intrebari, dar inainte va prezint cazul:
In 2006 fratele meu a fost victima unui accident auto. A fost accidentat pe trecerea de pietoni semanlizata prin indicator rutier.
Din pacate a murit la scurt timp la spital. Procesul cu autorul accidentului este pe rol.
Din cate am inteles cel mult poate sa primeasca 2 ani cu suspendare. Cam care ar fi articolele din lege care stipuleaza acest lucru?
Cam ce sanse sunt ca el sa primeasca pedeapsa cu inchisoarea?
Se pot cere despagubiri de la autor? Cam care ar fi cuntumul acestora?
Dar de la asigurarea RCA? Cam in ce articole se mentioneaza acest lucru? Sau unde as putea gasi informatii legat de acest lucru pentru anul 2006?
Nu vreau sa par cinic, dar trebuie sa "plateasca" intr-un fel.
Cel mai recent răspuns: Zyzu , utilizator 19:13, 12 Decembrie 2008
Buna seara

Va relatez un caz, si v-as ruga insistent sa imi dati lamuriri..
De 40 de ani lucrand ca sofer pe tir de cursa lunga tatal meu nu a avut nici un accident. Soseaua era umeda,ploua, spatele tirului a derapat pe contra-sens lovind masina care venea pe sens invers.

Mentionez ca numai spatele remorcii a derapat si cu coltul remorcii din partea stanga a lovit masina.

In urma acestui accident, soferul din masina a intrat in coma si dupa 8 zile a murit.
Alcolemia tatalui meu in sange este 0 (zero).

-Care ar fi pedeapsa tatalui meu in acest caz?
-Se pot cere despagubiri? Care ar fi cumtumul acestora?
-Dar de la CASCO ?
-Firma unde lucreaza tatal meu are obligatia de a se implica?
-Ce ma sfatuiti, sa iau si eu un avocat in procesul penal?

Va multumesc, cu respect!
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2008
Zyzu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni privind circulatia pe drumuri publice chelugeorgiana chelugeorgiana Sotul meu a fost prins de 3 ori circuland fara permis si de fiecare data i s-a intocmit dosar penal. La primul a primit 8 luni inchisoare, la al doilea 1an si ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei mai duce la executarea acesteia in termenul de incercare? desirelia75 desirelia75 Casează sentinţa penală recurată şi rejudecând dispune : Reduce de la un an închisoare la 6 ( şase) luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului ... (vezi toată discuția)
Solutie curtea de apel marian-ene marian-ene Solutie: Admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad împotriva sentintei penale nr. 235 din 08 Mai 2012 a Judecatoriei BÂRLAD, ... (vezi toată discuția)