avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - art. 119 OUG nr. 195/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - art. 119 OUG nr. 195/2002

Buna ziua,

Am primit al 3-lea termen pentru a se introduce in cauza soferul cu care am avut o mica tamponare si asiguratorii:-/. Art 119 prevede ca se citeaza: politia, celalalt sofer si asiguratorul. Ce calitate vor avea celalalt sofer si asiguratorul in acest proces?

Se poate incheia o tranzactie cu celalalt sofer si cu asiguratorul meu ca sa ii plateasca reparatia? (nu urmaresc sa stea omul cu masina nereparata, ci doar sa imi pastrez eu permisul, in fapt e vorba de niste zgarieturi)
Pentru ca nu exista motive de nulitate vreau doar sa mi se comute sanctiunea in avertisment.
In plus exista riscul unor cheltuieli de judecata care nu se justifica in raport cu amenda si nici macar cu reparatiile (zgarieturi), asa ca pot renunta inainte sa li se comunice celor 2 cererea mea.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
nicu_o, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicu_o , utilizator 10:02, 23 Martie 2012
Celalalt sofer va detine calitatea de intervenient fortat
Nu ati precizat concret situatia si daca evenimentul rutier s-a soldat cu prejudicii la vehicule daca s-a incheiat constatare amiabila
In concret, am iesit cu botul masinii (stateam la cedeaza trecerea), a venit celalalt sofer si ne-am zgariat barile. Nu a vrut rezolvarea prin constat amiabil. Sa inteleg atunci ca asiguratorul meu va fi chemat in garantie?
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
nicu_o, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie ca intervenient-reclamant alex201888 alex201888 Buna ziua tuturor, sunt convins ca s-a mai discutat pe aici urmatorul subiect si multi v-ati aflat in urmatoarea situatie, de aceea am convingerea ca voi gasi ... (vezi toată discuția)
Intrebare accident auto crististarz crististarz Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier fara victime care sa finalizat in ami fi retinut permisul. Mai exact ieseam de pe o strada cu ... (vezi toată discuția)
Reclamatie csa Mihalca Mihalca Buna ziua . In data de 27.03.2013 , am fost implicat intr-un accident usor ,celalalt participant in trafic fiind vinovat pentru ca a intrat pe contrasens , ... (vezi toată discuția)