avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Exceptie de necompetenta functionala admisa, dosar ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Exceptie de necompetenta functionala admisa, dosar trimis la sectia civila

Societatea are contestatie la actele de executare emise de Adm. Financiara; castig fondul, Financiarul face recurs. Este trimis eronat spre judecare la comercial. Ridic exceptia de necompetenta, se admite si este trimis la contenciosul fiscal. Solicit judecarea in lipsa, iar acum raman perplexa la solutie: "admite exceptia necompetentei functionale si trimite dosarul la sectia civila".De unde au scos asa ceva si cum pot contesta , sa ramana la contencios?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 08:38, 25 Martie 2012
Verificati argumentele pentru care cauza a fost trimisa spre competenta solutionare la sectia civila.
voi verifica maine. Dar legea contenciosului este clara: "Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale si accesorii ale acestora se solutioneaza de tribunalele administrativ-fiscale" In cauza este un titlu executoriu emis in baza unei decizii de accesorii.Am mai contestat anterior de doua ori acte de executare in baza acestor decizii si au fost solutionate fondul la judecatorie iar recursul la contencios.
Ce pot face ca sa nu ma trezesc ca mai stau cateva luni pana imi vine termenul la civil, dupa care ridic exceptia de necompetenta si se intoarce la contencios?Din iulie 2011 a fost declarat recursul si de atunci se plimba intre comercial si contencios.#-o
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
nitmar, utilizator
Am descoperit motivul.
PUNCT DE VEDERE (13 octombrie 2011) formulat de Ministerul Public privind recursul în interesul legii declarat de Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Galaţi în referire la „competenţa funcţională a tribunalelor (civil sau comercial şi contencios administrativ) în soluţionarea recursului în materie de contestaţie la executare propriu-zisă, prevăzută de dispoziţiile art.399 din Codul de procedură civilă”.
"...în privinţa recursului în contestaţia la executare silită în materia creanţelor fiscale nu există dispoziţii procedurale speciale, atributive de competenţă pentru secţiile specializate de contencios administrativ şi fiscal, de unde rezidă că secţiei civile a tribunalului îi revine competenţa de a soluţiona aceste cauze în recurs"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ? - ce a dispus instanța de judecată oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Ieri managerul institutiei in care lucreaza sora mea a avut un proces. La Termenul de judecata din ziua de ieri s-a discutat ... (vezi toată discuția)
Subiecte pt admitere barou - nelamurire florentza florentza Buna ziua! As vrea sa-i intreb pe cei care s-au pregatit pentru admiterea in barou (si nu numai) cate ceva despre materia studiata. Nu am pentru acum decat o ... (vezi toată discuția)