avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru copii

Buna ziua! Am locuit timp de 6 ani in Spania impreuna cu copilul meu care a urmat scoala acolo in acest timp. Din luna decembrie m-am intors in tara si am transferat si copilul la scoala in Romania. Ce documente imi sunt necesare pentru a intocmi dosarul de alocatie si unde trebuie sa depun acest dosar? Mentionez faptul ca inainte de a pleca copilul a facut clasa I in romania si a beneficiat de alocatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 23 Martie 2012
Acte necesare pentru intocmirea dosarului de alocatie de stat sunt:
- cerere tip;
- certificat de nastere al copilului nou-născut in original si copie;
- buletin (carte) de identitate pentru unul dintre părinţi (cel care solicita sa fie titularul alocatiei) in original si copie;
- pentru virarea banilor in cont bancar, se va prezenta un extras de cont cu stampila si semnatura bancii

Dosarul se va depune la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului unde aveti domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat pentru copil roman nascut in strainatate dar care locuieste in prezent in tara sil73 sil73 Am doi copii pe care i-am nascut in strainatate, unul nascut in 2006, iar celalalt in 2011. In anul 2012 m-am intors in tara impreuna cu copii. Pana in ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat luana_mada luana_mada Am o nepoata nascuta la data de 13.11.2000 in Madrid-Spania. Parintii sunt romani, au domiciliul in Romania si rezidenta permanenta in Spania din 2000. Poate ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat ecaterinaSpanu ecaterinaSpanu Buna seara.Am si eu o nelamurire.Locuiesc in Spania si am un copil de doi ani si jumatate,as vrea sa solicit alocatia de stat in Romania.Aici nu primim nici ... (vezi toată discuția)