avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... retragerea cererii de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

retragerea cererii de chemare in judecata

am depus de curand o cerere de chemare in judecata pt custodie si pensie alimentara iar acum am reusit sa ma inteleg cu tatal minorului pe cale amiabila si as dori sa renunt la plangerea facuta. cum sa procedez si daca ma costa mult?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:02, 2 Decembrie 2012
Aprobarea celeilalte parti este necesara atunci cand se ajunge la dezbateri pt ca partea cealalta deja si.a facut apararea si probele si poate ca are interesul unei hotarari definitive si irevocabile care sa ii consfinteasca dreptul, ceea ce n.ar fi cazul daca s.ar retrage reclamantul (acesta ar putea sa il dea din nou in judecata pe aceleasi obiect / cauza)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Divort inaite de primul termen marcel51 marcel51 cum se poate intrerupe un divort inaintea primului termen? ] (vezi toată discuția)
Renuntare proces zahsor zahsor Am deschis un proces pentru anularea unui act facut de o institutie in mod ilegal . Este vorba de o decizie de numire pe post luata in mod ilegal . Au avut loc ... (vezi toată discuția)