avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu un certificat de grefa pot obtine acte de carte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu un certificat de grefa pot obtine acte de carte funciara pentru a dovedi ca un imobil intra in masa succesorala?

cu un certificat de grefa pot obtine de la biroul de carte funciara o hartie prin care sa demonstrez ca sotia tatalui(care este decedat )are sau a avut o locuinta cumparata cat au fost concubini.aceasta hartie imi trebuie in instanta pt stabilirea succesiunii.cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:17, 18 Aprilie 2012
in perioada 1993-1999 au fost concubini (recunoscand si ea si martorii lucrul acesta )iar in 1997 a cumparat aceasta locuinta.
daca in contractul de vanzare cumparare figureaza ambii ca si cumparatori, atunci consider ca acel imobil face parte din masa succesorala.
atunci de unde pot procura o hartie care sa demonstreze care si cum sunt propietari atata timp cat actul casei e la ea iar eu nu pot vedea cine e trecut?
Dna avocat Cazacu Ioana v-a raspuns: trebuie sa dovediti ca la achizitionarea imobilului in cauza au contribuit cu bani cei doi concubini. Daca nu puteti dovedi imobilul la care va referiti nu va intra in masa succesorala...
Daca e pe numele concubinei se poate intelege ca este bun achizitionat inainte de casatorie si se considera ca fiind bunul respectivei, nu bun comun = bun dobandit inaintea casatoriei.

Cunoasteti adresa... Solicitati un extras de carte funciara si aflati cine sunt proprietarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada tribunal loredana69 loredana69 tatal meu inainte de a se casatori cu cea de a doua sotie(in concubinaj)a cumparat pe numele acesteia o garsoniera.aceasta nu recunoaste acest fapt .unde ma ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are duap trairea in concubinaj? kristinapirvu kristinapirvu Buna ziua, Asn vrea sa stiu si eu... Unchiul meu a trait timp de 26 de ani in concubinaj cu o femeie.La inceput ei au locuit intr-o garsoniera data de la ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent - succesiune dupa concubinaj veterinarul66 veterinarul66 tatal a trait in concubinaj 20 de ani concubina a murit in urma cu 10 ani anul acesta a murit si tatal fratii concubinei solicita partaj imobiliar au acest ... (vezi toată discuția)