avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fond- judecatorie/recurs- curtea de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Fond- judecatorie/recurs- curtea de apel

Am urmarit mersul a 2 dosare penale aflate in instanta de FOND pe rolul unei Judecatori,avand ca materie judiciara furtul 209,si Inselaciunea 205.Am observat ca ambele au avut recurs ci nu apel si au trecut direct pe rolul unei Curtii de Apel ele neajugand in Tribunal e o chestie mai ciudata si as vrea sa imi spuneti cum este posibil. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ZburleaFlorin , utilizator 20:35, 23 Martie 2012
S-a modificat legea si s-a suprimat calea de atac a apelului pentru infractiunile care se judeca in prima instanta de judecatorie ( Legea nr 202/2010).
Acesta este motivul.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
conform art. 361 alin. 1 lit. a, nu pot fi atacate cu apel, sentințele pronunțate de judecătorii. în consecință, vor fi atacate direct cu recurs
avocat_lascoschi Multumesc!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentințele supuse apelului george_puchiu george_puchiu nelămurire mea constă în interpretarea art 361 alin. (1) lit a) Cod procedură penală, articol reglementat prin legea 202/2010 și care statuează că ... (vezi toată discuția)
Cai de atac....nu inteleg pici80 pici80 la ce fel de infractiuni sunt 2 cai de atac? (apel si recurs) am avut mai multe procese (inselaciune) dar intotdeauna am avut o singura cale de atac,adica ... (vezi toată discuția)
Plangere rezolutie - cale de atac PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o rugaminte. Clarificati-mi acest aspect: În urma cu un an am avut un proces in care contestam decizia Parchetului la Judecatorie. Mi-a fost admisa ... (vezi toată discuția)