avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizatie de constructie casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizatie de constructie casa

Buna ziua,
In februarie 2011 am cumparat un teren la tara. Pe teren se gaseau o casa batraneasca din paianta de 48 m patrati (in pericol de prabusire) si o anexa tot din paianta 38m patrati care apar in planul cadastral, inscrise si in cartea funciara. In iunie acelesi an, am demolat casa si am inceput sa construiesc o alta casa, in mare masura pe amplasamentul celei vechi. Nu am solicitat autorizatie de demolare de la primarie si nici autorizatie de constructie, pentru ca stiam ca se pot lua si dupa aceea cu plata unei amenzi. In septembrie din lipsa de fonduri a trebuit sa ma opresc. Casa a ramas la faza zidarie de BCA, mansarda numai cadrul de lemn (scheletul) si cu acoperisul finalizat, deci pot spune ca nu este nici macar la rosu
Ce mai pot face in acest moment sa intru cu casa in legalitate, sau ma rog, sa nu am probleme, avand in vedere ca OUG 7/2011 stipuleaza ca de la 1 ianuarie 2012 nu se mai pot elibera autorizatii ulterior demararii constructiei si in plus casele edificate fara autorizatie, for fi demolate !?!!.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:40, 26 Martie 2012
Indraznesc un raspuns si-n speranta ca vor interveni alti forumisti care pot da alte solutii.
Daca acum considerati ca nu ati demolat si construit, oare e vreo problema?
Aveti actele de vanzare cumparare cu ceea ce apare in cadastru si cartea funciara. Incercati sa faceti toata documentatia ca si cum acum ati vrea sa demolati si sa reconstruiti: avize, proiect, aprobari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de constructie si oug 7/2011 kyle kyle Buna ziua, In februarie 2011 am cumparat un teren la tara. Pe teren se gaseau o casa batraneasca din paianta de 48 m patrati (in pericol de prabusire) si o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)
Proiect de demolare Mircea Razvan Mircea Razvan Buna ziua. Am castigat definitiv un proces civil in care sunt abilitat sa demolez constructiile de beton si zidarie pe schelet metalic ( foste cotete ) ... (vezi toată discuția)