avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMOBIL DEZMEMBRAT CA URMARE A COLECTIVIZARII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMOBIL DEZMEMBRAT CA URMARE A COLECTIVIZARII

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: in anul 1976 a fost intocmit un act de dezmembrare si contract de vanzare - cumparare dupa cum urmeaza in cf nr. x sub nr. top a si b s-a dezmembrat acest imobil astfel nr. top a/1 - casa si teren 250 mp si nr.top a/2 - sura si teren 500 mp. Cel cu nr. top a/1 pe numele proprietarilor(bunicii mei), cel cu nr. top a/2 pe seama CAP ca urmare a colectivizarii( art 30 alin.2 din Legea 58/1974). Actul continua astfel proprietarii cf. x cu nr. top a/1 - casa si teren - au vandut acest lot parintilor mei. Tatal meu a decedat iar acum nu stiu cum sa procedez cu succesiunea pe cf. x nr.top a/2. In extrasul cf. apar bunicii, probabil le-a fost retrocedat lor dupa 1990, amandoi sunt decedati si nu stiu daca nr. top a/2 poate fi revendicat si de ceilalti mostenitori ai bunicilor sau numai de parintii mei care, daca nu ar fi existat cooperativizarea ar fi cumparat imobilul integral(inclusiv nr. top a/2 sura si terenul, care sunt anexe ale aceluias imobil).
Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: nutica , utilizator 15:55, 26 Martie 2012
descendintii sunt singurii mostenitori , adica parintii dupa bunici...pentru rest contactati un avocat si aratati-i actele sa va dea o solutie in speta
Ar trebui sa verificati la primarie daca bunicilor le-a fost retrocedat terenul cu sura (cei 500 mp). In mod normal ar fi trebuit eliberat Ordinul Prefectului in baza art. 36 din legea 18/1991.
Da le-a fost retrocedat terenul cu sura, conform legii 18. Acum eu nu stiu pe cine chem la succesiune pe acest teren. Tatal meu a decedat, dar mai are doi frati in viata, trebuie sa-i chem si pe ei sau numai eu si mama? Pe topul a/1 am fost numai eu si mama, dupa aceea am descoperit ca sura e pe bunici.
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare cu certificat de proprietate fals! adihor adihor Buna ziua, Aveti bunavointa sa-mi dati un sfat: Incerc sa recuperez de la vecin terenul(1500mp) pe care el il poseda din 1960(i s-a dat in folosinta....-are ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)