avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu putem face PUZ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu putem face PUZ

Buna seara.

Am cumparat un teren in Cernica si nu putem face puzul pentru ca un alt proprietar nu este deacord cu el decat daca nu lasa nimic pentru drum sau daca nu i cumpara alcineva terenul la un pret foarte mare. Cum se poate rezolva in mod legal aceasta situatie?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: alexsimion84 , utilizator 19:38, 27 Martie 2012
Ca sa faceti PUZ va trebuie minim 10.000 de mp. Banuiesc ca trebuie sa va alipiti cu alt proprietar pentru a atinge aceasta suprafata, pentru ca altfel nu prea conteaza ce vor vecinii. Ori, daca cetateanul respectiv nu vrea, n-aveti cum sa-l siliti.
Planul de Urbanism Zonal este un proiect care are caracter de reglementare specifică detaliată a dezvoltării urbanistice a unei zone din localitate (acoperind toate funcţiunile: locuire, servicii, producţie, circulaţie, spaţii verzi, instituţii publice, etc.) şi asigură corelarea dezvoltării urbanistice complexe a zonei cu prevederile PUG-ului localităţii din care face parte.
Prin PUZ se stabilesc obiectivele, acţiunile, priorităţile, reglementările de urbanism (permisiuni şi restricţii) necesar a fi aplicate in utilizarea terenurilor si conformarea construcţiilor din zona studiată (PUZ-ul reprezintă o fază premergătoare realizării investiţiilor, prevederile acestuia realizându-se etapizat in timp, funcţie de fondurile disponibile).
Problemele abordate în cadrul Planului Urbanistic Zonal sunt: organizarea reţelei stradale; zonificarea funcţională a terenurilor; organizarea urbanistic-arhitecturală în funcţie de caracteristicile structurii urbane; indici şi indicatori urbanistici (regim de aliniere, regim de înălţime, POT, CUT, etc); dezvoltarea infrastructurii edilitare; statutul juridic şi circulaţia terenurilor; delimitarea şi protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare deosebită, dacă acesta există in zona studiată; măsuri de delimitare până la eliminare a efectelor unor riscuri naturale şi antropice, dacă acestea există în zona studiată; menţionarea obiectivelor de utilitate publică; măsuri de protecţie a mediului, ca rezultat al programelor specifice; reglementări specifice detaliate (permisiuni şi restricţii) incluse în Regulamentul local de urbanism aferent PUG-ului.

Va multumesc pt raspuns.

Problema mai pe larg: cand am cumparat terenul aveam un cadastru cu un drum de 4 m latime intre timp s-a schimbat legislatia si acum e de 9 m obligatoriu drumul , noi avem practic cadastru si intabulare si nu putem face PUZ pentru ca trebuie sa marim drumul iar vecinul nu vrea sa lase nimic.

Mi se pare in neregula o lege care nu reglementeaza aceste situatii si care mai este si retroactiva pe deasupra.

Exista o iesire din situatia asta pentru ca de 7 ani stam toti si nu poate nimeni construi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut , o vaga nelamuriere despre planul de urbanism zonal "puz" dany_maris dany_maris Va salut ,problema este respigerea dosrului in nenumarate randuri de catre prinaria din arad sub pretextul ca nu exista un puz .pt zona in care doresc ca ... (vezi toată discuția)
Abuzuri din partea autoritatilor din cadrul seviciului urbanism danantohi danantohi salutare este normal sa se faca un puz,fara acordul vecinilor? daca sa facut-este normal sa se obtina o autorizatie de constr pt un imobil de 4 nivele ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol - zona verde v1a 120705 120705 Buna ziua, dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand ... (vezi toată discuția)