avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu paternal (extra 10 zile) se aplica si pt al ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu paternal (extra 10 zile) se aplica si pt al 2-lea copil ?

Buna ziua,

Am citit si eu Legea 210/1999. La articolul 4 alin 2 s-ar intelege ca nu se poate beneficia decat o singura data de extra 10 zile de concediu paternal.
Ce nu mi-e clar !? o singura data in viata sau o singura data / copil ?

Poate cineva sa lamureasca acest aspect ?

In cazul meu, am beneficiat de aceste zile de concediu la primul copil in 2009 si acum urmeaza sa se nasca al 2-lea. Pot sa cer angajatorului 5 zile + cele extra 10 zile ? Am urmat un curs de puericultura in 2009 in urma caruia am primit o diploma.

Art. 4
(1) In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
(2) Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. (1) numai o singura data.


Merci,

Victor

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 25 Martie 2012
Nu puteti benefcia si de majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare.

Potrivita normelor de aplicare a Legii nr.210/1999 , art.6 alin.2 , dreptul la majorarea duratei concediului paternal in conditiile legii se acorda numai o singura data, indiferent de numarul copiilor titularului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu de puericultura axc1 axc1 Buna ziua. Sotia a nascut al doilea copil si doresc sa stiu daca mai am dreptul la.cele.10 zile de concediu de pueicultura. Mentionez ca am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Concediu parental alinailie alinailie Buna ziua!As vrea sa stiu daca concediul parental se acorda si tatilor care nu sunt casatoriti legal cu mama copilului,cum este cazul meu si al partenerului ... (vezi toată discuția)
Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)