avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare concediu de puericultura
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare concediu de puericultura

Buna ziua.
Sotia a nascut al doilea copil si doresc sa stiu daca mai am dreptul la.cele.10 zile de concediu de pueicultura.
Mentionez ca am beneficiat de concediu de puericultura la primul copil.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 1 Martie 2017
Legea 210/1999
Art. 4
(1) In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
(2) Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. (1) numai o singura data.


Norme de aplicare a Legii 210/1999
art.6
(1)Tatăl copilului nou-născut, care participă efectiv la îngrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucrătoare cu încă 10 zile lucrătoare, dacă a obţinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.

(2)Dreptul la majorarea duratei concediului paternal în condiţiile alin. (1) se acordă numai o singură dată, indiferent de numărul copiilor titularului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu parental alinailie alinailie Buna ziua!As vrea sa stiu daca concediul parental se acorda si tatilor care nu sunt casatoriti legal cu mama copilului,cum este cazul meu si al partenerului ... (vezi toată discuția)
Curs puericultura mihailccc mihailccc Managerul de resurse umane spune ca adeverinta pentru acest curs, ca sa fie valabila, ar trebui emisa dupa ce se naste copilul, mie doctorul de familie mi-a ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal (extra 10 zile) se aplica si pt al 2-lea copil ? victorconstantin victorconstantin Buna ziua, Am citit si eu Legea 210/1999. La articolul 4 alin 2 s-ar intelege ca nu se poate beneficia decat o singura data de extra 10 zile de concediu ... (vezi toată discuția)