avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de fidelitate

sporul de fidelitate se poate taia fara acordul angajatiilor , ce se intampla daca angajatii nu semneaza actul aditional in acest sens ??
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:45, 27 Martie 2012
Daca acel spor nu este acordat in baza c.i.m. sau a unui act aditional la c.i.m., atunci nu cred ca sunt incidente prevederile art.17 C.mun.. .. in conformitate cu dispozitiile art. 241 C.mun. , regulamentul intern este intocmit de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor ...consultarea este facultativa.... asadar, angajatorul poate modifica acest regulament prin eliminarea acordarii acelui spor.
Sporul este reglementat prin Regulamentul Intern,,sub aspectul temeiului legal de acordare,dar trebuie sa fie stipulat si in cim...caci este un drept de natura salariala si se consemneaza ca si clauza contractuala.
Daca nu mai exista temei legal de acordare,acesta nu se va mai include ca si clauza pt. cim urile ce se vor incheia dupa data la care acest spor nu mai apare in RI.Dar,pt. cim urile care -l contin deja,nu poate fi taiat decat cu acordul angajatului,prin act aditional ,acesta este pc. meu de vedere.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern ContSters31759 ContSters31759 Cum si in ce conditii se poate modifica si completa Regulamentul intern al unei societati? (vezi toată discuția)
Modificare roi comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, O firma are 2 pc de lucru, la unul din ele se vrea program de la 8.30 la 17.30 cu pauza de 1 ora; la celalalt pc de lucru se vrea program de la ... (vezi toată discuția)
Temei legal spor de weekend TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL Trebuie sa fac un act aditional in care sa acord unui salariat un spor de weekend de 1%. Imi puteti spune va rog in baza carui articol din codul muncii sa fac ... (vezi toată discuția)