avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare ROI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare ROI

Buna ziua,
O firma are 2 pc de lucru, la unul din ele se vrea program de la 8.30 la 17.30 cu pauza de 1 ora; la celalalt pc de lucru se vrea program de la 8.00-16.00 si de la 10-18 cu pauza de 30 min platita (in cadrul celor 8 ore). Vreau sa stiu daca este corect sa se faca asa ceva, cu cat timp inainte ar trebui anuntati salariatii si vreau un model de act aditional de modificare ROI .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 19 Iulie 2019
Este corect .... Conform art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Daca programul de munca este mentionat in c.i.m., atunci anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.

Nu este nevoie de act aditional la Reg. Intern intrucat acesta nu este un act bilateral.
Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

De asemenea, orice modificare ce intervine in continutul regulamentului intern este supusa procedurilor de informare stabilite la nivel de angajtor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea cim prin roi FRD FRD Se poate modifica un CIM daca este prevazut programul de lucru dupa cum urmeaza:8ore/zi 40 /saptamina cu 2 zile de repaus de regula sambata si ... (vezi toată discuția)
De cat trebuie sa fie pauza la programul redus pentru gravide? mariacrisa mariacrisa Mentionez ca in contract am trecut un program de 9 ore (1 ora pauza),acum sunt gravida in 14 sapt si am risc de sarcina si am dat la servici hartii de la med ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, ... Rulea Rulea Buna ziua! Stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, vinerea poate fi zi scurta? Adica programul sa fie de 5-6 ore in loc de 8 ore cum prevede ... (vezi toată discuția)