avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nereguli la indecsi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nereguli la indecsi

buna ziua ,
am si eu cateva intrebari ,daca stie careva sa-mi raspunda :
1.proprietarii de pe scara blocului au dat la administrator ,indecsi lunari la apa rece . la scara blocului este un apometru general a carui citire ar trebui sa coincida cu totalul dat de locatari . In cazul in care apar diferente intre aceste citiri ,cine plateste aceste diferente ? nu ar fi corect ca administratorul sa delege o persoana sa verifice corectitudinea datelor ?
2.golirea instalatiei de caldura ,de nenumarate ori intr-o saptamana cine o plateste ,deoarece din scara de la noi nu s-au raportat defectiuni care sa necesite oprirea caldurii .
va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: rekul05 , utilizator 17:26, 28 Noiembrie 2008
OLLIVIETTE2000 a scris:

Buna seara,
am si eu cateva intrebari ,daca stie careva sa-mi raspunda
1-am dreptul,ca si locatar, la o cheie de la usa din spate a blocului?
2-stiu k exista o institutie care verifica asociatiile de proprietari contra cost as vrea sa stiu cum se numeste
3-pentru ce poate fii utilizat subsolul?
4-proprietarii de apartamente care au boxe la subsol,ar trebui sa plateasca ceva in plus la impozit?
5-proprietarii de apartamente care nu au boxe la subsol platesc acelasi impozit cu cei care au?
6-uscatoria de la parterul blocului de catre cine poate fii utilizata,eu stant la etajul 7 as vrea sa stiu ce drepturi am.

1. Normal si nu numai dvs, dar si ceilalti membrii ai familiei;
2. asa cu a spus si @elga50 puteti apela la un expert contabil pe cheltuiala dvs;
3. depinde de subsol, daca este declarat in cartea tehnica a blocului ca subsol tehnic nu prea aveti voie sa faceti nimic pe acolo, dar ca si in cazul blocului unde stau eu, subsolul, desi tehnic, este full de boxe; asociatia nostra percepe o taxa de boxa de 5 lei pe luna;
4. nu
5. da, fiindca acele boxe nu sunt parte integranta din contractul locuintei, boxele sunt bunurile comune ale asociatiei;
6. raspunsul lui @elga50 este foarte bun.
rekul05 a scris:


1. La noi la bloc se face asa: suma facturata de Apa Nova impartit la numarul de metrii cubi masurati in luna respectiva; de aici va rezulta cat este un metru cub de apa rece... de aici e simplu;
2. Tot la noi la bloc, daca proprietarul a cerut golirea si umplerea prin punctul termic de care aprtinem, atunci cand vine factura suma ii revine in totalitate acelui proprietar, daca o facem noi ca asociatie este cu totul alta poveste...

Numai bine.

observatii la cele subliniate:
1. indiferent cine goleste instalatia, un anumit proprietar sau asociatia, eswte necesara umplerea acesteia cu acelasi volum de apa. nu mi se pare corecta acea procedura pentru cape factura vin costurile cu incalzirea pe o luna, pe cind omul goleste instalatia citeva ore. daca dati de unul dus cu pluta si care are un calorifer spart si casa neamenajata, este nevoit sa lase caloriferul asa, spart pina vecinul/vecinii de sub el face reclamatie la asociatie, ca sa opreasca si sa goleasca instalatia. ce te faci daca individul sta la etajele superioare ? :))
2. daca se procedeaza corect, o incarcare a instalatiei nu afecteaza debitmetrul de incalzire. INCARCAREA ORICAREI INSTALATII DE INCALZIRE SE FACE USOR, PE RETUR, CU ROBINETII DE AERISIRE DESCHISI, pentru ca incarcarea sa fie facuta de jos in sus, dind posibilitatea aerului sa iasa pe instalatia de tur (turul fiind mai sus decit returul) asi aerului sa iasa din instalatie pe teava de dezaerisire. DEBITMETRUL INSTALATIEI DE INCALZIRE ESTE MONTAT PE TUR, iar o incarcare a instalatiei pe retur nu misca din loc rotitele debitmetrului;)
asadar, consider ca sociatia dvs nu procedeaza corect
Draga domnule @felix34 nu vreau sa pornim o polemica aici ca nu-i corect ce face asociatia sau mai stiu eu ce... asta una... doi, va rog sa nu mai tipati la mine, ok? ...sau ati uitat CapsLock-ul pe ON?
Repet inca o data:
- daca fraierul ala de proprietar suna la punctul termic ca vrea sa faca nu stiu ce in casa si cere golire si umplere prin ei, va trebui sa plateasca, intelegeti, fiindca aia factureaza asociatia... asa e la noi la punctul termic; stiti, ce-i pe orizontala la subsol este proprietatea RADET-ului, restul este al asociatiei... de aceea, teoretic, ei ar trebui sa faca aceste goliri, dar fiecare bloc are priceputii lui.
- daca desteptul de proprietar vine la presedinte este alta poveste, golim noi instalatia si dupa ce-si rezolva problema proprietarul umplem instalatia. :D
... si fiindca off-topicul este deja declansat, considerati ca ati explicat altcuiva cum se face o umplere si o aerisire, fiindca de vreo 10 ani ma tot lovesc de asemenea probleme si nu-i cazul de asa poveste ;)

asadar, asociatia noastra procedeaza, moral vorbind, corect! si stiti de ce? fiindca umplerea prin retur nu costa nimic asociatia, dar exista un 'cineva' care completeaza cu apa pentru umplere! Eu va intreb, apa asta cine o plateste sau suporta?
1. au fost numai 2 propozitii 23 de cuvinte scrise (sub 5%) cu caps lock pentru a sublinia esenta de restul textului
2. daca tot afirmati ca discutia este offtopic, este si din cauza dvs, raspunsul meu avind citat din mesajul dvs offtopic
3. mesajul meu nu este offtopic, fiind vb despre indecsii contorului de scara/bloc, care NU SE MODIFICA la o incarcare CORECTA a instalatiei de incalzire, deci nu a-ti avea de ce sa puneti factura de incalzire pe o luna in circa unuia care are probleme cu un calorifer si nu vrea sa-si deranjeze cu vreo inundatie vecinul de jos. daca faceti incarcarea de vreo 10 ani ar fi trebuit sa stiti ca nu se modifica indecsii debitmetrului la aceasta operatiune.
4. vi se pare moral sa inunzi vecinul de jos ca sa nu platesti o factura de incalzire pe o luna, si asta din cauza acestei reglementari absurde a asociatiei ? pai mi se pare normal ca cei cu astfel de probleme sa apeleze la radet si radetul sa va incarce cu acea golire, din cauza acelei decizii de tot ... in absenta acesteia, un administrator sau presedinte care ar fi avut minte, ar fi facut acea golire/incarcare fara a se afla la radet, PENTRU CA NU SE DEPLASEAZA NICI O ROTITA ADEBITMETRULUI DE INCALZIRE PRINTR-O INCARCARE CORECTA. dar asa e la romani ... trebuie sa plateasca altul si incalzirea dvs. daca dvs ati pati sa vi se crape un element de la un calorifer si ati fi nevoit sa faceti golirea, v-ati baga la plata costul facturii de incalzire pe o luna intreaga ? :P
Domnule @felix34, nu asteptam un asa raspuns, dar bine ca le stiti dvs pe toate!
Eu incerc sa spun una/ceva, dvs o intoarceti pe dos, dati alta nuanta la cele spuse de mine! ...dar, ma rog!
Asa ca va rog sa ma scutiti de alte comentarii inutile pe aceasta tema si consider ca nu mai trebuie sa mai continui, am sa ma opresc aici ptr acest subiect. Va urez o zi buna.

Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata golire instalatie incalzire lilianavz lilianavz Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in interiorul apartamentului al carei proprietar sunt s-a fisurat o teava orizontala de la instalatia de ... (vezi toată discuția)
Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)