avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Loc de munca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Loc de munca

Buna ziua,

Acum 2 saptamani m-am anajat dupa 5 zile de munca am fost internata in spital am primit adeverinta de salariat pentru a nu plati spitalizarea. Acum nu mai vreau sa ma duc la munca acolo, mi-am gasit altceva mai bun si vreau sa imi dau demisia, daca nu am nici 1 luna de cand sunt angajata crede-ti ca va trebui sa platesc spitalizarea daca imi dau demisia? Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 26 Martie 2012
Nu trebuie sa platiti spitalizarea daca incetati raportul de munca ... daca sunteti inca in perioada de proba, atunci notificati angajatorului incetarea raportului de munca , in baza art.31 alin.3 C.mun.

Art.31 (3) C.mun.: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba crisu_10 crisu_10 buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Contract individual de munca determinat, demisie Furtună Nicu-Vlad Furtună Nicu-Vlad Legea 53/2003 din codul muncii articolul 31 (3) \"In cazul muncitorilor necalificati, perioada de proba are caracter exceptional si nu poate depasi 5 zile ... (vezi toată discuția)