avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... s.r.l cu asociat asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

s.r.l cu asociat asociatie

Salut! Sunt Nelu si as dori sa aflu daca o asociatie care comform ordonantei 26 poate infiinta un srl, poate sa absoarba si un srl infiintat anterior asociatiei. concret daca un srl poate sa isi schimbe asociatul din persoana fizica in asociat asociatia.
Asociatia asociat unic poate avea acelas sediu cu s.r.l-ul?
multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
topmasaj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 26 Martie 2012
Raspunsul este afirmativ la intrebarile dvs ... potrivit OG nr.26/2000, art. 47, asociatiile, fundatiile si federatiile pot infiinta societati comerciale. Dividendele obtinute de asociatii, fundatii si federatii din activitatile acestor societati comerciale, daca nu se reinvestesc in aceleasi societati comerciale, se folosesc in mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociatiei, fundatiei sau federatiei.

De asemenea, un ONG poate prelua prin cesionare partile sociale ale unei SRL astfel incat sa devina asociat unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala infiintata de asociatie ianliana ianliana cum poate o asociatie sa infiinteze o societate comerciala? cine va avea calitatea de asociat unic sau actionar? e o procedura distincta de infiintarea unui ... (vezi toată discuția)
stie cineva.. Lupisor Lupisor cum as putea sa infiintez o societate comerciala pe langa un ONG? Am o asociatie culturala si as dori sa fac o societate comerciala care sa finanteze ... (vezi toată discuția)
Editare revista de catre un ong freestate freestate Buna ziua. Sunt presedintele ONG-ului Clubul de Turism si Arte ESCAMONDE Ploiesti si as dori sa aflu daca ONG-ul nostru poate infiinta si publica o revista. ... (vezi toată discuția)