avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Editare revista de catre un ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Editare revista de catre un ONG

Buna ziua. Sunt presedintele ONG-ului Clubul de Turism si Arte ESCAMONDE Ploiesti si as dori sa aflu daca ONG-ul nostru poate infiinta si publica o revista. Domeniul revistei va fi cel al scopurilor noastre: turismul, fotografia, protectia mediului.

Noi am vrea sa avem angajati la revista, sa facem diferite contracte de sponsorizare si publicitate si sa vindem aceasta revista (inclusiv la tonete).

In statutul nostru la scopuri avem si editarea de reviste si brosuri cu activitatile si domeniile de interes ale clubului si avem si optiunea de a avea personal angajat.

As dori sa aflu in primul rand daca acest lucru este posibil sa-l facem pe ONG, sau trebuie sa infiintam o societate comerciala pentru asta. Din cate am auzit se pot infiinta societati comerciale si pe ONG, dar nu stiu cum.

Ce sfat imi dati? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 9 Decembrie 2008
Art. 47 din OG nr.26/2000 prevede ca, asociatiile, fundatiile si federatiile pot infiinta societati comerciale. Dividendele obtinute de asociatii, fundatii si federatii din activitatile acestor societati comerciale, daca nu se reinvestesc in aceleasi societati comerciale, se folosesc in mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociatiei, fundatiei sau federatiei.
Societatile comerciale sunt infiintate in baza Legii nr.31/1990. Actele necesare infiintarii unei societati comerciale le puteti gasi aici : [ link extern ]

Cred ca cel mai bine este infiintarea unei societati comerciale care sa aiba ca obiect de activitate editarea, vanzarea revistelor.

buna ziua,
ma intereseaza si pe mine acest subiect din acelasi considerent. intrebarea mea esre : cine este asociat in firma nou infiintata si cine este administrator. poate fi asociat unic o alta persoana juridica, respectiv asociatia care o infiinteaaza. care este procedura din punct de vedere birocratic ?
multumesc
Asociat unic poate fi ONG-ul, iar administratorul va fi numit de catre ONG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.r.l cu asociat asociatie topmasaj topmasaj Salut! Sunt Nelu si as dori sa aflu daca o asociatie care comform ordonantei 26 poate infiinta un srl, poate sa absoarba si un srl infiintat anterior ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala infiintata de asociatie ianliana ianliana cum poate o asociatie sa infiinteze o societate comerciala? cine va avea calitatea de asociat unic sau actionar? e o procedura distincta de infiintarea unui ... (vezi toată discuția)
stie cineva.. Lupisor Lupisor cum as putea sa infiintez o societate comerciala pe langa un ONG? Am o asociatie culturala si as dori sa fac o societate comerciala care sa finanteze ... (vezi toată discuția)