avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inapoiere concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inapoiere concediu fara plata

Buna ziua!
O angajata (asistenta medicala) a solicitat concediu fara plata pentru o perioada de 2 ani. In perioada de suspendare a contractului individual de munca, in locul acesteia a fost angajata pe perioada determinata o alta persoana.
Titulara contractului doreste sa-i inceteze concediul fara plata dupa numai 6 luni si sa revina la lucru.
Din cate stiu, in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Va rog sa-mi spuneti daca spitalul va proceda corect, daca:
- ii va inmana preavizul de 20 zile lucratoare salariatei care inlocuieste salariata titulara (i se va prezenta o alta functie pentru a fi incadrata, sau, in lipsa acestei functii ii va inceta contractul individual de munca dupa terminarea preavizului);
- va accepta la lucru salariata titulara, dupa expirarea preavizului inlocuitoarei.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Raptor_40 , utilizator 20:32, 26 Martie 2012
Mea culpa.
Nu am inerpretat bine enuntul.
Acum am sesizat ca de fapt a fost in concediu fara plata, adica nu a fost beneficiara legii 111/2011.
Putati sa procedati la pasii pe care i-ati enuntat mai inainte.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract perioada determinata RSB RSB Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: Titularul unui post are contractul de munca suspendat aflandu-se in incapacitate temporara de munca ... (vezi toată discuția)
Temei incetare cim art 84 Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, Va rog un sfat: Art. 84 (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - perioada determinata Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Daca am un contract de munca pe o [u]\"perioada determinata (de la - pana la data de .......), cu mentiunea scrisa in CIC ca-i pe perioada ... (vezi toată discuția)