avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Colet din China cu bunuri suspecte de contrafacere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Colet din China cu bunuri suspecte de contrafacere

Buna ziua.
Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt originale. Dupa 1 luna coletul a ajuns in vama , de unde am fost informat ca acest colet contine marfa susceptibila de contrafacere..... Mi s-a retinut o parte din marfa si am primit amenda in val de 3000 lei ..... Ce pot face? Sau ce pot face pe viitor sa numai am probleme cu marfurile care in acte apar ca originale iar cei de la vama spun ca sunt contrafacute.... Multumesc
Se aplica legea si aici nu mi se pare nimic de discutat.E discutabil cum toata Romania e plina de produse contrafacute si cum au fost ele introduse,si in ce conditii.Nu ceea ce ati patit dvstra mi se pare nedreptate,ptr ca a fost aplicata legea,ideea este ca in cazul dvstra legea a fost aplicata din alte considerente pe care ma abtin sa le comentez.
Haideti sa nu mai fim naivi. Cine poate crede ca un produs made in china poate fi original? Mai ales cand v-ati bucurat ca ati platit pentru el de 3-4 ori mai putin. Ce credeati ca ne jucam cu legea in romania?! Nu dom'le, legea e lege si trebuie respectata si aplicata. Saracilor si celor fara relatii. Data viitoare cereti expeditorului o hartie prin care sa certifice ca acele produse sunt originale. Daca refuza sa va dea o astfel de dovada sigur nu sunt si va asumati riscul de a avea de-a face cu maretul stat roman. O astfel de hartie se numeste si certificat de garantie sau de conformitate al producatorului care trebuie sa existe langa orice produs. Cu o astfel de hartie in mana puteti contesta orice amenda si dumneavoastra va numiti cumparator de buna credinta.
Succes la cumparaturi!
ok,sa spunem ca sunt "contrafacute",dar atata timp cat sunt comandate in scop personal,cantitate in limita bunului simt,nu vad de ce ar fi confiscate deoarece conform curti de justitie a UE atata timp cat nu se dovedeste ca sunt pt comercializare acestea nu aduc prejudicii purtatorilor de drept intelectual al brandului,deci nu mai pot fi incadrate la contrafacute,iar amenda nu vad in urma carui articol ti-a fost data atata timp cat nu se poate dovedi ca nu ai fost cumparator de buna credinta
Salut ,
Am patit si eu aceeasi chestie cu niste ceasuri.

Nu e greu de inteles ca nu poti cumpara op pereche de [editat]la 1$ bucat ,

Eu am cumparat ceasuri [editat] constient ca nu st originale, la vama s-au confiscat. Lucru normal si laudanil pentruu Vama , intrebarea mea este : de ce concurenta mea vine aceste ceasuri? cum le introduc ei in tara , pe ei de ce nu ii prind? .

Si am o intrebare la care nu ghasesc raspuns!

Unde pot reclama magazinele online care van produse contrafacute?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Buna ziua. Sunt in aceeasi situatie, am comandat din China cateva ceasuri pe care intetionam sa le dau cadou. Imi este teama de amenda, asa ca intrebarea mea este: ce se intampla daca nu ridic coletul? Scap de amenda? Cred ca ei nu pot desface coletul decat in prezenta mea, altfel firesc ar fi sa se intoarca la expeditor. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Colet din china oprit la vama Kata97 Kata97 Buna, acuma cateva saptamani am comandat un produs din china ,o pereche de papuci ( gucci replica). Coletul a fost oprit in vama , motivul marfa ... (vezi toată discuția)
Amenda vama raudd raudd Buna ziua, in urma cu o luna de zile sotia a comandat de pe internet niste produse pentru cadouri; acestea au sosit din....China si au fost retinute la vama pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda anaf pentru colet din china eddy_eduard63 eddy_eduard63 Buna ziua,in primul rand imi cer scuze daca a mai fost postata intrebarea. Acum o luna si ceva am comandat ceva din china iar la vama,cei de la DHL mi-au zis ... (vezi toată discuția)