avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete

Buna ziua,
as dori sa pun si eu o intrebare. In aceste venituri nete intra si bonurile de masa prima de craciun, paste?
Va multumesc mult! #-o
Cel mai recent răspuns: conta_bib , utilizator 12:44, 5 Iulie 2012
OUG se refera si la alte venituri , nu numai la veniturile din salarii si de aceea are cuprinsa mentiunea ”venit net” ... potrivit , textului OUG , veniturile care se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei sunt : veniturile din salarii, veniturile din activitati independente si venituriel din activitatile agricole ... in acest caz, daca o persoana a realizat numai venituri din activitati independente nu are cum sa spuna ”salariul net” ....
Din perspectiva veniturilor din salarii intrebam, ca aici e de fapt confuzia. Cum ii explici unei salariate ca pe adeverinta care atesta veniturile din ultimele 12 luni, nu ii treci venitul net pe care ea il stia (cel de pe fisa fiscala) de ex sau din statul de plata sau din fluturas, ci venitul net REDEFINIT de OUG 111, care e de fapt totuna cu salariul net, deci cu 16% mai mic. Li se parea prea mare indemnizatia de crestere copil.... s-au gandit sa o mai "ciupeasca" un pic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua.Cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil. cum se calculează când mama are mai multe contracte individuale de muncă? Ionela99999 Ionela99999 Buna ziua ! Daca am mai multe contracte de munca , dintre care unul pe 8 ore, unul pe 2 ore si unul pe 1 ora, toate incadrate cu salariul minim, cum se ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru ccc ioanagroza ioanagroza buna, cine ar sti sa ma jute- referitor la formula de calcul pe 1 an la indemnizatia de crestere a copilului cei 75 % din venitul realizat pe ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)