avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna seara, imi cer scuze de deranj st studenta in anul 1 master la zi cu taxa la o institutie de stat am terminat in vara o facultate la zi buget la o institutie de stat si as dori sa va intreb daca pot beneficia de indemnizatie tinand cont ca st insarcinata intr o luna si asta ar insemna ca peste 8 luni voi fi in anul 2 master si cat timp asa vea dreptu la aceasta indemnizatie. Precizez ca am 24 ani si ca primesc si o pensie de urmas . In cazul primirii acestei indemnizatii ar tr sa renunt la aceasta pensie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:47, 27 Martie 2012
1. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati urmat cursurile la zi ale unei forme de invatamant recunoscute legal (inclusiv forma de masterat), chiar daca in aceste 12 luni intra si vacanta dintre anul I si anul II.

2. Puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, cu conditia ca pe perioada CCC sa nu obtineti venituri profesionale din salarii, din activitati independente sau agricole.

3. Pensia de urmas nu este un venit profesional impozabil, din categoria celor prevazute de OUG 111/2010, si pomenite de mine la pct., asa ca puteti sa cumulati pensia de urmas cu indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil mama studenta lavinia03 lavinia03 Buna ziua, sunt studenta in anul 1 la Universitatea din Pitesti, am 20 ani si in luna mai a anului 2013 urmeaza sa nasc primul copil. As dori sa stiu daca voi ... (vezi toată discuția)
Studentii la zi beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului? manoci manoci Buna ziua, Sunt angajata din luna mai 2010, si sunt insarcinata. Data nasterii aprox. o sa fie in sfarsitul luni- aprilie, inceputul lunii mai. Pana in data ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de crestere copil mariao83 mariao83 Buna ziua! Am fost angajata cu contract individual de munca timp de 3 ani, pana la data de 25.08.2012. Din data de 08.10.2012 m-am angajat la un PFA. In luna ... (vezi toată discuția)