avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

al 13-lea salariu

Daca un angajat al unei societati a lucrat doar 10 luni in ultimul an de activitate a lui in acea societate,la sfirsitul anului,cind se acorda al 13-lea salariu tuturor celorlalti angajati(el la data respectiva nemailucrind in acea societate),mai poate primi al 13-lea salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 28 Martie 2012
Poate primi al 13-lea salariu proportional cu perioada lucrata ...
freeelis a scris:

Poate primi al 13-lea salariu proportional cu perioada lucrata ...


banuiam ca poate primi...insa scuzele mele ca nu am fost mai concis...exista obligativitatea platii celui de-al 13-lea salariu unui angajat care nu a lucrat tot anul calendaristic,asta in conditiile in care angajati ce activau in functii la momentul platii celui de-al 13-lea au primit?
Banuiesc ca nu lucrati in bugetar,caci oricum acolo nu se mai acorda acest drept.dar pt. bugetari era specificat ca pot beneficia de cel de-al 13 lea salariu proportional cu activitatea prestata in anul in care se acorda acest drept.
La privat,ar trebui sa exista o reglementare ori printr-un contract colectiv de munca,ori printr-un regulament intern de unde sa rezulte in ce conditii un angajat/fost angajat poate beneficia.
@ zegetin

Obligativitatea platii celui de al 13-lea salariu exista numai in conditiile in care acordarea acestuia este prevazuta in c.c.m. aplicabil angajatorului , in reg.intern al acestuia sau poate in contractul individual de munca semnat cu acesta ...

De asemenea, in unul din aceste documente trebuie prevazut si faptul daca se acorda sau nu si salariatilor care au incetat activitatea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13-lea salariu ContSters221478 ContSters221478 AS DORI SA STIU DACA EXISTA VREO LEGE CONFORM CAREIA SE ACORDA AL 13-LEA SALARIU,AFERENT ANULUI 2010 (vezi toată discuția)
Al 13 lea salariu RuxandraLarisa RuxandraLarisa Am un angajat caruia i s-a stipulat cel de-al 13 lea salariu in contractul de munca. El a lucrat doar 3 luni.Sunt obligata sa ii platesc al 13 lea salariu ... (vezi toată discuția)