avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordarea celui de al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordarea celui de al 13-lea salariu

Buna ziua! As vrea sa cunosc exact cum se acorda al 13 lea salariu , in ce baza si daca intra in calcul si perioada in care angajata s-a aflat in cele 126 de zile de concediu de maternitate ( prenatal si postnatal ). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 14 Iulie 2010
In practica, cel de-al 13-lea salariu se acorda in functie de perioada lucrata in anul respectiv.
Normal, modul de acordare a acestui salariu ar trebuie sa se regaseasca in prevederile CCM sau in R.I.
Ca practica, cel de al 13-lea salariu se acorda persoanelor aflate in activitate la momentul la care se face plata acestui salariu, luandu-se in caclul perioada efectiv lucrata, eventuale sanctiuni, etc.
Al 13-lea salariu reprezinta media salariilor de baza din anul pentru care se acorda .
Pentru cei care nu au lucrat o peioada din an din anumite motive ( incapacitate temporara de munca , sarcina si lehuzie , concediu pt.crestere cipil , concediu fara plata ) acesta se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat .
Deci dvs.pentru cat ati fost in sarcina si lehuzie nu puteti beneficia de el .
Buna. Daca incetarea contractului de munca s-a facut in data de 7 decembrie mai am dreptul la al 13 lea salariu? Mentioanez ca am lucrat la o firma cu capital strain si in toti anii acesta se dadea in luna decembrie. Va multumesc.
Daca nu s-a dat in decembrie se poate fie sa se acorde in lunile urmatoare fie sa nu se mai acorde deloc.
Daca se va acorda in lunile urmatoare dvs s-ar putea sa nu mai beneficiati de el ptr ca, la momentul acordarii, nu mai sunteti salariata a societatii.

Alte discuții în legătură

Al 13 - lea salariu Allynia Allynia As dorii sa stiu daca se da sau nu se da al 13-lea salariu pe 2009. Este hotararea ordonatorului de credite? Multumesc! (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu in concediul de crestere al copilului carmen-luca carmen-luca Lucrez la spital ca asistenta .Din data de 5 ianuarie 2009 sunt in Concediul de crestere a copilului . La servici toate colegele mele au luat luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta carmen a carmen a Se acorda prima de vacanta in anul 2010? (vezi toată discuția)