avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA obligativitate Directiva nr. 112 a Comunitatii Europene
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

obligativitate Directiva nr. 112 a Comunitatii Europene

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: Este obligatoriu ca in interpretarea unor aspecte fiscale sa se tina cont de Directiva nr. 112 a Comunitatii Europene?
Opinia mea este ca toate precizarile din Codul Fiscal sunt facute prin coroborare cu Directiva 112 a Comunitatii Europene.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dumitru DASCÃLU , Avocat 09:23, 27 Martie 2012
Directivele europene au forta juridica obligatorie in statele membre ale Uniunii.
Multumesc. Asa stiam si eu. Cum pot sa ma apar in cazul cand echipa de inspectie fiscala nu recunoaste asta(ma intereseaza ce anume din legislatie sa invoc)
Directivele CE nu se aplica in mod direct.
Directivele se transpun in legislatia statala.
Directiva 112 2006 CE a fost transpusa de Romania in Legea 571 2003 (prin modificarile ulterioare emiterii directivei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este directiva mvasilescu mvasilescu ca idee, cu cuvintele mele, care nu sunt jurist: eu am inteles ca o directiva aplicabila este obligatoriu de respectat chiar daca nu este transpusa in ... (vezi toată discuția)
Prevedere legala - directiva europeana netranspusa in legislatia din romania. crispi crispi Buna ziua. Exista o prevedere legala care sa ma oblige sa folosesc ca baza intr-un document o directiva europeana care nu a fost transpusa in legislatia din ... (vezi toată discuția)
Ne supunem directivelor ce chiar daca nu au fost transpuse ? ContSters159316 ContSters159316 concret vorbesc despre directiva 2003/ 88/ CE care nu a fost transpusa in legislatia noastra , Curtea de Justiție a hotărât că cerințele ... (vezi toată discuția)