avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord fara prezentarea paratului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord fara prezentarea paratului

Buna ziua,
In decembrie 2011, am inaintat divort de comun acord. Am fost impreuna la Judecatorie, am semnat cererea de divort si am depus actele necesare. Ni s-a dat termen de judecata pe 20.03.2012. La acel termen, eu, in calitate de Reclamant, m-am prezentat. Insa Paratul a lipsit - a plecat in Belgia si nu se stie daca se mai intoarce. Din ce citisem pe internet este obligatorie prezenta mea, in calitate de Reclamant, altfel se anuleaza procesul. Problema este ca Instanta nu a fost de acord cu pronuntarea divortului, deoarece nu a fost prezent si el sa-si dea inca o data acordul. S-a dat un nou termen de judecata in mai, cu mentiunea ca atunci sa se prezinte si el sau sa imputerniceasca pe cineva sa-si dea acordul in numele lui. Eu nu cred ca el va mai veni in tara sa imputerniceasca pe cineva sau sa se prezinte. Ce se intampla daca nu se prezinta nici la urmatorul termen de judecata? Ma pot tine la nesfarsit legata de el, daca ne-am dat acordul de comun acord?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: adynamaria , utilizator 09:27, 2 Aprilie 2012
patrascu razvan a scris:

Procura speciala nu trebuie data neaparat in tara ,se poate si la consulatul Romaniei din Belgia.


Si cum trebuie sa procedeze in acest caz?
Trebuie sa faca el o declaratie ?
Si daca vine in tara ca sa faca procura, cum procedeaza? Trebuie sa mearga la notar cu persoana careia ii da procura ? Trebuie sa specifice numarul de dosar banuiesc si ca este de acord cu desfacerea divortului de comun acord. Si altceva mai trebuie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin reprezentant justme.simply justme.simply Buna ziua, As dori sa imi dati o mana de ajutor. am fost mandatata printr-o procura speciala sa reprezint o persoana in procesul de divort, si anume ... (vezi toată discuția)
Proces divort florin iulian florin iulian Va rog sa-mi dati niste informatii cu privire la un proces de divort ce se va judeca in aceasta luna. Se cere desfacerea casatoriei de catre unul dintre ... (vezi toată discuția)
Prezenta proces divort ro_red_rosu ro_red_rosu Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu ... (vezi toată discuția)