avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Expirare buletin. Proprietarul imobilului (tata) este ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Expirare buletin. Proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara.

DOCUMENTE NECESARE:
Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele:

- cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de identitate, de la ghişeu;
- actul de identitate anterior (Buletin de identitate sau Carte de identitate şi Carte de alegător, după caz);
- certificatul de naştere, original şi copie xerox;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie xerox;
- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate (7 lei RON) achitată la? casieria S.P.C.E.P Craiova;
- taxă extrajudiciară de timbru în cuantum de 4 lei (RON).

Marea problema este urmatoarea:

ATENŢIE

În cazul în care solicitantul actului de identitate nu este titularul actului de spaţiu, este necesar consimţământul proprietarului.
Declaraţia de primire în spaţiu a proprietarului poate fi dată în faţa lucrătorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, consemnată la notarul public, la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate ori în prezenţa poliţistului de la postul de poliţie, pentru mediul rural.

Evident tata fiind plecat in Orientul Mijlociu nu pot sa imi fac alt buletin.
Daca se consemna declaratia la misiunea diplomatica sau oficiul consular al Romaniei o primesc eu direct la directia de evidenta a persoanelor locale sau o trimit prin posta fax?? si ma duc eu cu ea?
Ce presupune aceasta declaratie si cum ajunge ea de la ambasada sau consulat la Evidenta Persoanelor din orasul in care locuiesc?

Alte posibilitati de a-mi face buletin nou fara aceasta declaratie nu exista?

[Editat - va rog sa folositi exprimarea in care v-ar placea sa vi se raspunda. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: koss_x_treeme , utilizator 19:22, 11 Septembrie 2012
Sa intelegem ca nu detineti nici actul original de vanzare cumparare? Incercati la impozite si taxe, poate va imprumuta dumnealor exemplarul in original cu conditia sa-l inapoiati numaidecat. poate va ajuta cei de la evidenta cu anexa 14.
Am actul de donatie pe numele tatalui in original. Singura problema este acea declaratie de luare in spatiu pe care imi este aproape imposibil sa fac rost de ea. Nu are cum sa imi fie trimisa pentru ca tatal meu nu poate practic sa ajunga acolo. Nu are zile libere de luni pana vineri de la 09- la 12 cat are consulatul programul. Singura solutie e sa gasesc un functionar intelgator care va intelege situatia.
Va multumesc pentru atentia acordata dar se pare ca nu exista nicio solutie legala decat aceea sa ma rog de cineva sa ma ia in spatiu (varianta pe care nu o sa o folosesc pentru ca avand locuinta mi se pare penibil si umilitor sa ma duc la cineva sa ma ia in spatiu chiar si pentru cateva luni) sau varianta cartii de identitate temporara ( varinata mai putin penibila dar totusi ma gandesc ca o sa fie privita cu suspiciune fata de o carte de identitate normala)
Cartea de identitate provizorie are exact aceeasi valoare ca si o CI cu termen de 10 ani, mai putin aceea de a va folosi ca sa calatoriti in UE.
Nu poate fi privita cu suspiciune in niciun caz - iar daca ati observa o astfel de reactie pe fatza vreunui functionar etc. in momentul in care o veti folosi inseamna ca acela are probleme, nu dvs.
In situatia in care sunt 2 proprietari este suficienta declaratia unuia dintre ei la notar sau trebuie amandoi sa faca declaratie de luare in spatiu?
E suficient consimtamantul unuia dintre ei - vreti sa il faceti la notar?
Stiti ca se poate exprima si in fatza lucratorului de la evidenta - astfel scutiti o cheltuiala.

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu speranta69 speranta69 buna seara,acum 5 ani mama mea mi-a facut act vanzare -cumparare pentru apartament,deci acum sunt titulara,problema esta ca fiului meu ii expira buletinul si ... (vezi toată discuția)
Actul de identitate pierdut IonMarian1990 IonMarian1990 Buna ziua, In data de 14.09.2011 mi-am pierdut buletinul in orasul Costesti-ARGES...mentionez domiciuliul il am in comuna Barla-ARGES...A doua zi am fost in ... (vezi toată discuția)
Ci fara prezenta proprietarului georgiana1705 georgiana1705 Locuiesc de 6 ani in casa unei rude , care refuza sa ma insoteasca la politie pentru eliberarea cartii de identitate . Nu ma intrebati motivul - este in varsta ... (vezi toată discuția)