avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conventii Somaj - declaratii eronate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conventii Somaj - declaratii eronate

Buna seara. Am urmatoarea problema: am incheiat cu somajul o conventie pt facilitate angajare persoane peste 45 ani - art 86 L76/2002.Am depus corect timp de 11 luni documentele la ei cf prevederilor din Normele de aplicare a Legii. In ultima luna respectiv pentru ianuarie 2012 am depus in data de 22.02.2012(in termen), documente care au fost verificate de d-na care le preia si le da numar de inregistrare. In data de 22 martie 2012 m-am dus la somaj sa vad de ce nu am incasat banii pe ultima conventie si am aflat ca documentele depuse de mine au fost eronate, nu am depus rectificativa pana pe 25.02.2012 si am pierdut banii(cf art.60 din Normele de aplicare a L76- prevederi la alin 5, 6 si 6^1).

Nu m-a anuntat nimeni despre eroare, am aflat-o acum cand m-am interesat de soarta banilor. Eroarea consta in faptul ca am solicitat la scutire de la plata contributiei la somaj suma de 11 lei in loc de 12 lei, deci 1 leu(care de fapt provine din rotunjirea sumei de 50 bani).

Pe conventie am un numar de 3 persoane, adica pierd suma de 1.500 lei + scutirea de 11 lei, pentru ca am depus eronat documentele cu suma de 1 leu.

A mai avut cineva o asemenea speta? A incercat cineva sa-i dea in judecata?

Sincer mi se pare o nedreptate, pe dosarul meu am vazut trecute inca 2 date si anume 22.02-data primirii, pe 24.02 o alta data cand banuiesc ca a mai vazut cineva dosarul si pe data de 08.03 cand a ajuns la contabilitate la plata -moment cand s-a constatat eroarea.

De ce nu m-a anuntat nimeni in termen de eroare, de ce le mai verifica la preluare si de ce nu a constat nimeni eroarea sau nu au interes sa o faca , in ideea de a nu plati suma la angajator.

Precizez ca pe toate documentele apare un numar de telefon la care puteam fi contactata insa mi s-a spus ca ei au zeci de dosare, cred eu ca suna ei la fiecare!

Astept parerea Dvs, dragi colegi!

Alte discuții în legătură

Acordare subventie alexa20 alexa20 Am o persoana peste 45 ani angajata pt care primesc subventie , data angajarii fiind dupa 20.11.2013 .Mi s a spus ca la acea data legea prinvind acordarea ... (vezi toată discuția)
Pensie neluata dodorel62 dodorel62 Am un verisor care are mari probleme cu pensia si as dori sa stiu cum poate rezolva aceasta problema In luna mai 2010 a luat ordonanta de la mina si a intrat ... (vezi toată discuția)
Ajofm nu inregistreaza conventii pentru someri angajati, ce pot sa fac? mesterul1 mesterul1 Am infiintat recent o intreprindere individuala activitati prestari servicii, am intrebat la AJOFM Hunedoara DEVA daca beneficiez de facilitati daca angajez ... (vezi toată discuția)