avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie neluata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie neluata

Am un verisor care are mari probleme cu pensia si as dori sa stiu cum poate rezolva aceasta problema
In luna mai 2010 a luat ordonanta de la mina si a intrat in somaj ,iar din mai 2011 a intrat in ajutor de somaj si in luna mai 2012 a facut dosarul de pensionare pe care la lasat spre verificare la casa de pensii , acesta primind si un numar de inregistrare. A fost instiintat ca trebuie sa mearga sa mai aduca niste acte pentru complectare ,acte care le-a adus dar dupa o perioada a fost iarasi chemat si i sa spus ca actele care le-a adus nu mai trebuiau depuse si i le-a dat inapoi. Mentionez ca el in acest timp nu a mai mers deloc sa se intereseze de dosar ,iar in 28 August 2012 a primit o hartie de la BUCURESTI prin care il anunta ca dosarul a fost respins ca fiind incomplet si atunci a mers personal la directorul casei de pensii si ia explicat ce sa intamplat si i sa promis ca se va rezolva totul dar trebuie sa mai faca o cerere pe care sa o lase la ei si a facut aceasta cerere cu data de 30 Septembrie 2012 la care a primit si numar de inregistrare.
In data de 6 Noiembrie 2012 a primit decizia de pensionare incepand cu luna Septembrie 2012 si ca atare nu mai are de primit bani restantanta decat incepand cu luna Septembrie 2012 . A mers la Casa de Pensii si a intrebat de ce nu primeste banii incepand cu luna Mai asa cum a depus prima cerere si ia spus ca nu poate fiindca se ia in calcul de cand a depus a doua cerere pentru a i se calcula pensia adica luna Septembrie 2012 , dar specific ca aceasta incurcatura nu-i apartine lui ci angajatilor de la Casa de pensii .
Intrebarile mele sunt
1.Daca el a depus aceasta cerere pentru dosar in luna Mai ,avea cumva obligatia sa mearga sa se intereseze personal de starea dosarului si daca cei de acolo daca au vazut ca dosarul e incomplet cum de l-au trimis la Bucuresti spre calculare?
2.Avea obligatia sa mai faca o alta cerere pentru dosarul de pensie si acum sa se ia in calcul doar cea de a 2-a cerere si sa nu primeasca banii din urma doar din luna septembrie?
3.In acest caz se mai poate recupera si ceilalti bani pe celelalte luni incepand cu luna Mai cand a fost depusa prima cerere de pensionare la care are si un numar de inregistrare?
4.Daca are cumva dreptul sa primeasca banii incepand cu luna Mai caror organe in drept trebuie sa se adreseze pentru as recupera drepturile tinand cont ca nu este greserala lui?

Cel mai recent răspuns: Valache Genova , Avocat 00:34, 16 Noiembrie 2012
Poate incerca cu o actiune civila in constatare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie de joc la casa de pensii capirossi65 capirossi65 Buna ziua! Sper ca ma puteti ajuta in urmatoarea chestiune: Tatal meu a fost in somaj incepand cu luna septembrie a anului trecut. Intrucat in luna iulie a ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns concret la acest subiect dodisor1962 dodisor1962 La serviciu in anul 2010 a venit o ordonanta de guvern din care reiesea ca persoanele care mai au 2 ani pana la pensie au dreptul sa ia ordonanta si apoi sa ia ... (vezi toată discuția)
Somaj Simona.Teschere Simona.Teschere Buna ziua, Sotul meu a intrat in somaj anul trecut incepand cu 01. august. I s-a spus ca o sa primeasca somaj timp de 6 luni. A fost ok, pana acum, primea ... (vezi toată discuția)