avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de sustinere a gradelor didactice este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de sustinere a gradelor didactice este considerata activitate in scoala?

Am participat in august 2004 la examenul de definitivat 2 saptamani.(o saptamana cursuri, cealalta examane care este mentionata si pe certificatul de grad didactic 20-26 august 2004).Este considerata aceasta perioada activitate in scoala conform statutului personalului didactic?Care este legea si ce articol, litera?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 28 Martie 2012
Poate ne spuneti cum poate fi aplicat un act normativ emis in 2009 pentru o perioada din 2004, avand in vedere principiul neretroactivitatii legii civile?
Metodologia este aceeasi,perfectionarea in vederea obtinerii definitivatului s-a facut si se face de regula in timpul vacantelor scolare.
Intrebarea era alta ... ati citat dintr-un act normativ emis in 2009 care nu se aplica pentru 2004 ..daca este citati un act normativ aplicabil la acea vreme si nu emis dupa 5 ani ...sau trebuie sa postam doar asa ....

p.s.
daca tot va editati mesajele dupa ce se posteaza alt mesaj macar faceti si precizare ca actul normativ este din 2009 ...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ordin nr. 3.770 din 19 mai 1998 privind aprobarea Metodologiei formării continue a personalului didactic din învăţământul preuniversitar. Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 261bis din data de 13 iulie 1998.
ANEXA Nr. 1

În perioada 20-25 august 1998 se desfăşoară examenul de definitivare în învăţământ pentru toate categoriile de cadre didactice.
În perioada 26-31 august 1998 se desfăşoară examenul de acordare a gradului didactic II pentru toate categoriile de cadre didactice.
În intervalele menţionate, fiecare instituţie de învăţământ - centru de perfecţionare va stabili graficul probelor de examen, în funcţie de situaţia concretă, evitându-se sau nu, la aprecierea comisiei, desfăşurarea de activităţi în ziua de duminică.

:offtopic:
n-am timp si chef sa ma contrazic pe forum. Sa-i arate secretarei certificatul de promovare a ex. de definitivat si metodologia si sa-i completeze corect cartea de munca... Asta era ideea
Va doresc o zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
elena138, utilizator
:offtopic: Interventie moderator

Subiectul acestui topic este altul si nicidecum in ce perioade se desfăşoară examenul de definitivare în învăţământ ... citez titlul topicului : perioada de sustinere a gradelor didactice este considerata activitate in scoala?

Va rog ca pe viitor sa incercam sa postam mesaje legate de acest subiect ... mesajele offtopic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private.

Alte discuții în legătură

Acordare spor de stabilitate (fidelitate) in invatamant laurentiuu laurentiuu lucrez din 15 sept 2001 pana in prezent in invatamant.Pentru a primi spor de stabilitate 15%, imi sunt necesari 10 ani in invatamant neintrerupti.Problema este ... (vezi toată discuția)
Vechimea in invatamant DanaGeorgescu DanaGeorgescu As dori sa aflu cum se calculeaza vechimea in invatamant deoarece sunt total nelamurita.Am fost incadrata in anul 1997 la o scoala,absolvind facultatea,fara a ... (vezi toată discuția)
Echivalare credite profesionale transferabile Fabya Fabya Buna seara Am o problema cu recunoasterea celor 90 de credite transferabile pe care un cadru didactic trebuie sa le obtina la intervale consecutive de 5 ani ... (vezi toată discuția)