avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termenul de prescriere a sanctiunilor disciplinare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termenul de prescriere a sanctiunilor disciplinare.

Speta: Un anagajat dintr-o institutie publica ( nu functionar public) primeste un avertisment scris in luna august 2007. In oct 2008 se stabilesc salariile de merit, pentru activitatea desfasurata in anul anterior ( adica oct 2007 - oct 2008), iar angajatul respectiv este propus pt salariu de merit si i se acorda.
Intrebare: Este legala acordarea acestui salariu de merit?
Tinand cont ca in Legea nr. 1/1970 privind disciplina muncii in unitatile.... era prevazut un termen de prescriptie de 1 an, perioada in care, daca angajatul nu mai savarsea o alta abatere disciplinara, sanctiunea aplicata anterior era ridicata......aceasta fiind abrogata prin Codul muncii.....unde nu se mai este stipulata o perioada de acest fel....care este legea aplicabila. In contractul colectiv de munca (lege speciala) nu este prevazut nici acolo un termen de prescriptie, iar in Regulamentul intern al institutiei, de asemenea, lipseste o asemenea prevedere.
Sugestie: se aplica cumva termenul general de prescriptie de 3 ani, pt acte si fapte juridice??? :">
O.U.G. nr. 115 /2004, cu modif ult prevede in art 7 ca salariul de merit odata acordat nu i se ia....dar pt motive neimputabile salariatului. Angajatul in speta, urmeaza sa primeasca un nou avertisment scris, pt alta fapta.....in noiembrie 2008. In acest caz i se suspenda salariul de merit sau i se acorda in continuare, insa, anul urmator, in oct 2009, la stabilirea salariilor de merit nu mai este avut in vedere.
Va multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:19, 1 Decembrie 2008
Eu sunt de acord cu Diana.
Nimic de pana acum nu contrazice ceea ce a sustinut ea.
Nici macar legea nu o contrazice.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris la job chlcristian chlcristian dupa cat timp se prescrie un avertisment scris la job? (vezi toată discuția)
Mai multe sanctiuni disciplinare aceluiasi salariat pt acceasi fapta in cursul aceleiasi luni. ContSters159316 ContSters159316 Am un salariat care saptamanl savarseste aceeasi fapta, totul a aincaput cu un avertisment, apoi santiune 5 % pe luna in curs, acum vad ca saptamanl primesc ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)