avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor complementar pentru crestere nou nascut?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor complementar pentru crestere nou nascut?

In urma cu 9 luni a venit pe lume primul nostru copil, un baietel pe nume Eduard Andrei, la momentul respectiv sotia era in cautare de loc de munca de 4 luni, iar eu eram angajat dar aveam intrerupere in ultimul an anterior nasterii baietelului, deci nu am putut sa beneficiem de indemnizatie, avem doar alocatia copilului de 200 Ron. Eu (tatal) am lucrat la o firma din aprilie 2011 pana in ianuarie 2012, cand am fost dati afara, a intrat in insolventa, de abia de 2 saptamani mi-am gasit alt loc de munca(martie 2012).De curand am auzit de la o cunostinta ca un coleg de-al lui aflat in aceeasi situatie ca si mine, beneficiaza de curand, de 2 luni, de un "ajutor, ceva de genu", in cuantum de 500 Ron, vreau sa stiu despre ce lege poate fi vorba si ce conditii trebuie sa indeplinesc?
Cel mai recent răspuns: tr3s , utilizator 12:36, 30 Martie 2012
Legea care vine in sprijinul familiilor care au venituri mici este 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, modificata si completata de OUG 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială.

Legea nr.277/2010
Art. 5
(1)Pentru familia prevăzută la art. 2 alin. (1) (adica: formata din sot, sotie, copil/copii), al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 lei, cuantumul lunar al alocaţiei este stabilit după cum urmează:
a)30 lei pentru familia cu un copil;
b)60 lei pentru familia cu 2 copii;
c)90 lei pentru familia cu 3 copii;
d)120 lei pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi.
(2)Pentru familia prevăzută la art. 2 alin. (1), al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează între 201 lei şi 370 lei, cuantumul alocaţiei este stabilit după cum urmează:
a)25 lei pentru familia cu un copil;
b)50 lei pentru familia cu 2 copii;
c)75 lei pentru familia cu 3 copii;
d)100 lei pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi.

OUG 124/2011 modifica aceste articole in sensul ca sumele se raporteaza la ISR (ISR-ul are valoare de 500 ron).
"Art. 5
(1) Pentru familia prevăzută la art. 2 alin. (1), al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 0,40 ISR inclusiv, cuantumul lunar al alocaţiei este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR, după cum urmează:
a) 0,06 ISR pentru familia cu un copil;
b) 0,12 ISR pentru familia cu 2 copii;
c) 0,18 ISR pentru familia cu 3 copii;
d) 0,24 ISR pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi.
(2) Pentru familia prevăzută la art. 2 alin. (1), al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează peste 0,40 ISR şi până la 0,740 ISR inclusiv, cuantumul alocaţiei este stabilit după cum urmează:
a) 0,05 ISR pentru familia cu un copil;
b) 0,1 ISR pentru familia cu 2 copii;
c) 0,15 ISR pentru familia cu 3 copii;
d) 0,2 ISR pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi."

Mai sunt alte tipuri de prestatii financiare dar sunt pentru copiii cu handicap sau mamele cu handicap care au copii in intretinere si ingrijire.




daca este vorba doar despre aceasta lege din ce stiti dvs. inseamna ca ceva nu se leaga, trebuie sa iau legatura cu persoana respectiva sa ma edifice asupra acestui lucru, pentru ca am precizat este vorba de 500 ron, deci mult mai mult decat se spune in aceasta lege, se poate sa fie vreo lege mai noua, din 2012 poate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara anknela anknela Buna ziua.am si eu o intrebare...as vrea sa stiu daca pot sa fac dosar de alocatie complementara pentru baietelul meu de aproape 3 ani,daca sotul meu nu are ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de venit minim garantat sau alocatie sustinere familie Mira_A Mira_A care este venitul net pe mebru de familie pentru a putea de neficia de venit minim garantat sau alocatie de sustinere familie? va multumesc! (vezi toată discuția)
Alocatie complementara stefaniaalina75 stefaniaalina75 Care este suma pe membru de familie pentru alocatia complementara? (vezi toată discuția)