avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificate originale, recuperare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificate originale, recuperare

ce pot face in situatia in care sotul nu imi da certificatul de casatorie in original si nici mama certificatul de nastere sa imi pot face buletinul. precizez ca nu mai locuim impreuna si eu sunt stabilita in alt judet. nici de la primarie nu imi da duplicate. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Lidiana , utilizator 22:27, 9 Februarie 2014
Faceti o plangere la politie, in care explicati pe larg situatia.La Sectia de politie in raza careia isi au domiciliul mama si sotul.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
rendec, utilizator
cum pot face plangere acolo ? eu locuiesc in judetul Hunedoara si ei in judetul Prahova. din motive de sanatate nu ma pot deplasa pana acolo si cei de la politie au zis ca trebuie sa ma prezint personal
Si la primarie tot personal trebuie sa mergeti, ar trebui sa va dea un duplicat de certificat de nastere, la fel de casatorie... nu inteleg situatia, e prea pe scurt expusa.
Mai detaliati.
Imputerniciti pe cineva din localitatea de unde trebuie sa va scoateti duplicatele. Daca nu mai aveti buletin valabil, va trebui in prealabil sa va faceti o carte de identitate provizorie.
Plangerea pt furt o puteti da si in localitatea dvs.
Sa intelegem ca dvs. la varsta pe care o aveti inca va tineati certificatul de nastere la mama? Cu toate ca erati casatorita. Acolo unde locuiti in prezent aveti acte pe locuinta sau locuiti la cineva? Pentru inceput mergeti la evidenta impreuna cu persoana la care banuiesc ca locuiti si solicitati o carte de identitate provizorie, pe motivul lipsa certificat de nastere si de casatorie. Dupa care, depuneti o cerere prin posta cu confirmare de primire catre politia unde are mama dvs. domiciliul, pentru recuperarea certificatului de nastere. Relatati in scrisoare ca aceasta refuza sa va trimita prin posta certificatul cu toate ca ati insistat sistematic si i-ati relatat unde va este actuala adresa de primire a corespondentei. La certificatul de casatorie aveti si dvs. dreptul, asa ca lasati-l pe celalalt la sot si solicitati dvs. altul, prin starea civila de la locul de unde va aflati dupa obtinerea cartii de identitate provizorii. Aveti nevoie de un timbru fiscal de 2 lei si o copie a CIPului.

Alte discuții în legătură

Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat de nastere, schimbare ci dupa casatorie Coco25 Coco25 Buna seara! M-am casatorit de curand si am vrut sa imi schimb CI. Insa cand sa caut Certificatul de nastere, nu mai e. Posibilitatea ca eu sa-l fi pierdut e ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie la 14 ani Bella47 Bella47 Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot ... (vezi toată discuția)