avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum poate un functionar public sa aiba mai multe ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum poate un functionar public sa aiba mai multe joburi?

sunt functionar public cu atributii de contabil la o autoritate locala , in ce conditii legale pot tine evidenta contabil la un PFA ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:19, 2 Aprilie 2012
nu poti, altfel ai fi in incompatibilitate. nu poti avea un alt job in sectorul privat daca atributiile sunt similare. daca indeplinesti altfel de sarcini, da, se poate
Ba poate, atata vreme cat PFA-ul respectiv nu are vreo relatie contractuala cu primaria in cauza. Abia atunci atributiile din fisa postului (si anume contabilitatea primariei) ar putea, eventual, sa intre in contradictie cu contabilitatea acelui PFA.
Art. 96. - (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
Asa, si?? Daca in atributiile fp contabil regasim, de exemplu, semnarea contractelor de achizitii publice (cum se mai practica pe la unele primarii), asta nu inseamna ca cetatenul X nu poate tine, in particular contabilitatea la N societati comerciale, atata vreme cat acele societati nu incheie vreun contract cu primaria respectiva, caz in care ne lovim de incompatibilitate. Ca sa intri in conflict cu atributiile din fisa postului trebuie, in mod obligatoriu, ca treaba ta privata sa se intersecteze cumva cu functia publica, altfel nu intereseaza pe nimeni ca nea Marin, contabil in Suceava, tine contabilitatea la toate firmele din Satu Mare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pentru functionar public Steav Steav Daca functionarul public cu contract de munca pe durata nedeterminata primeste o ferta de lucru pentru 1 ora pe zi in domeniul privat legislatia in domeniu ii ... (vezi toată discuția)
Consilier si casier ??? este posibil fara incompatibilitate madalina0106 madalina0106 Daca sunt angajat pe functia de executie de consilier la primarie la serviciul Taxe si impozite locale mai imi pot lua un al 2 job la juma de norma ca si ... (vezi toată discuția)