avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrarea C.I.M. fara semnatura angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrarea C.I.M. fara semnatura angajatului

Buna ziua!
M-am lovit de urmatoarea situatie:
- am fost la un interviu pentru un job part-time, pe perioada determinata de 3 luni. Mi s-au expus conditiile de munca si le-am acceptat ( prin acord verbal)
- am fost chemata dupa cateva zile la job, unde in prima zi mi s-a facut un fel de training aprox 2 ore, urmatoarele 2 ore lucrand efectiv
-in aceeasi zi mi s-au cerut 2 copii dupa cartea de identitate, certificat de nastere si diploma de studii ( pe care le-am dat managerului in aceeasi zi)
- timp de 2 saptamani m-am prezentat la munca si am muncit in conditii normale
- in tot acest timp ni s-a promis (suntem 10 pers in aceasta situatie) ca "maine" va veni contabila sa semnam contractele de munca (contracte care ar fi fost inregistrate deja, sustine managerul)
- avand prea multe suspiciuni, am hotarat sa plec dupa 2 sapt, mi-am cerut drepturile salariale si am primit jumatate din banii promisi pe o luna "conform contractului". Mentionez ca nu am semnat nici un fel de stat de plata. Am semnat doar o foaie A4 scoasa la imprimanta pe care scria numele meu, "avans chenzinal" si suma pe care am luat-o efectiv in mana.
- nu am vazut nici un contract de munca in toata aceasta perioada, nu am semnat nimic, nu am fost la medicina muncii
- acum mi se spune ca am contractul inregistrat si ca nu am cum sa plec pur si simplu, ca prin faptul ca le-am dus copii dupa actele cerute mi-am dat acordul pentru incheierea contractului
Este posibil asa ceva?
Poate fi inregistrat contractul de munca fara semnatura mea?
Este posibil sa am vreo obligatie fata de firma respectiva?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 29 Martie 2012
buna ziua
contractul de munca poate fi inregistrat electronic dar nu inainte de a semnarea lui atat de catre angajator cat si de catre angajat
in cazul dumneavoastra daca sustineti ca nu ati semnat nici un contract nu aveti nici o obligatie fata de firma respectiva
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
traianp, utilizator
O parte din angajatori fac aceasta greseala inregsitreaza c.i.m. fara semnatura salariatului ... acel c.i.m. nu este valabil fara semnatura dvs ... prin urmare, angajatorul respectiv a facut o transmitere de date eronate in registru.

Nu vad care este impedimentul semnarii acelui c.i.m. , daca tot ati muncit ... puteti semna acel c.i.m. si apoi sa notificati angajatorul, potrivit art.31 alin.3 C.mun./, incetarea c.i.m.

Art.31 alin.3 C.,mun: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), ... Costelus332 Costelus332 Salutare, Fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), am vrut sa-mi dau demisia, stiind ca nu este necesar preavizul in aceasta perioada, insa ... (vezi toată discuția)
Despre contractul de muncă teom96 teom96 in cazul in care am un contract pe o perioada nedeterminată, iar perioada de probă este de 90 de zile, pot demisiona? Menționez că lucrez de 11 zile( e job ... (vezi toată discuția)
Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării ... Mirecata Mirecata Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării mele fără preaviz după cum știți vam prezentat într-o întrebare anterioara situația mea ... (vezi toată discuția)