avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre contractul de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre contractul de muncă

in cazul in care am un contract pe o perioada nedeterminată, iar perioada de probă este de 90 de zile, pot demisiona? Menționez că lucrez de 11 zile( e job de vara)
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
teom96, utilizator
Cel mai recent răspuns: teom96 , utilizator 10:07, 18 Iulie 2018
1. Nu trebuie sa demisionati. Puteti depune o notificare de incetare a c.i.m., in baza art.31 alin.3 C.mun.

Notificarea privind incetarea c.i.m. in perioada de proba la initiativa oricareia dintre parti se intocmeste in doua exemplare, din care un exemplar se va comunica celeilalte parti.
In speta, notificarea se va depune la registratura angajatorului care ii va da numar de inregistrare pe ambele exemplare. In caz de refuz, se va trimite prin posta cu confirmare de primire.

2. Art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....

3. Uitati un model de notificare:

Subsemnata/ul ........................................... avand domiciliul in ___________ nr. _______, CNP.............................., avand functia de ....... in cadul S.C. .................., cu sediul in .........., formulez prezenta

NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (1) alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .. din data de .. , incepand cu data de ......

Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........

Data ................

L.S
Perioada de proba de 90 de zile calendaristice este perioada cand una dintre partile semnatare ale contractului poate inceta contractul individual de munca unilateral, doar cu o notificare scrisa. Altfel, dvs puteti demisiona oricand, chiar si dupa aceasta perioada.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
TOTAL FISCAL SOLUTIONS, Consultant fiscal
Am înțeles. Mulțumesc mult pentru informațiile oferite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba nelutza nelutza In data de 15 Martie 2020 am semnat contractul urmand ca pe 20 Martie acesta sa fie suspendat din cauza pandemiei.Acum pe 15 iunie ne am reluat activitatea si ... (vezi toată discuția)
Buna seara, vreau sa demisionez din functie, sunt in a 2 a luna ... Floricica2020 Floricica2020 Buna seara, vreau sa demisionez din functie, sunt in a 2 a luna de proba, dar nu corespunde cu ce imi doresc, ce articol si lege sa folosesc? Multumesc (vezi toată discuția)
Salut, este prima întrebare de pe comunitate și sper ca nu ... andreiliviu25 andreiliviu25 Salut, este prima întrebare de pe comunitate și sper ca nu am greșit secțiunea. Sa încep cu începutul. Este vorba de un contract de munca, în ... (vezi toată discuția)