avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de stimulentul de insertie?

Buna ziua! As dori sa stiu despre stimulentul de insertie. Ca sa beneficiez de acesta ce conditii trebuie indeplinite? Sunt mama singura si am inteles ca as putea printr-o procura sa incredintez in crestere copilul unei persoane. As dori sa ma lamuriti si pe mine si sa imi spuneti unde as putea sa me adresez. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:22, 29 Martie 2012
Conform art. 7 alin. (1) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor: persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediu crestere copil in varsta de pana la un an si indemnizatia lunara obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Adica daca in perioada CCC va intoarceti la locul de munca pe langa indeminzatie mai primiti un stimulet in valoare de 500 de lei,pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copilul dvs.
1. Daca optati pentru CCC pana la 1 an si va reluati activitatea inaine ca acesta sa implineasca 1 an veti putea beneficia de un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

2. Dar puteti sa beneficiati si direct de stimulentul de insertie, fara a intra efectiv in CCC, as cum spune Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

Solutie:
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.

3. Nu stiu daca ati inteles bine cu incredintarea copilului unei alte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie dan123456 dan123456 daca optez pe un an pt indemnizatia de crestere a copilului dupa cat timp pot sa renunt la indemnizatie ca sa pot sa primesc suplimentu de 500 de lei? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie andreeaungur andreeaungur Daca nasc pe 15 iulie 2011 si ma intorc la munca la 1 iulie 2012 beneficiez de prima de insertie de 500 lei pana cand copilul va implinii 2 ani? (vezi toată discuția)
Cic carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am urmatoarea situatie : Un angajat a devenit parinte. Sotia nu lucreaza si nu a lucrat nici inainte de a deveni mama. Angajatul ( tatal ... (vezi toată discuția)