avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Act aditional banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Act aditional banca

Va supun atentiei un act aditional pe care banca la care am credit imi solicita sa il semnez in urma efectuarii partajului.

Ceea ce ma ingrijoreaza este tot capitolul V. comisioanele si costurile creditului (exceptie facand litera c) si capitolul VIII Alte Clauze unde apar mentiunile legate de publicitate.

Ma poate ajuta cineva cu clauzele descrise mai jos in asa fel incat sa nu fac o greseala la semnarea actului aditional?

Va multumesc din suflet!


Art. II. In cuprinsul Contractului – Articolul V. „COMISIOANELE SI COSTURILE CREDITULUI” Art. 5.1 se modifica litera c), se adauga litera e) si se modifica Art. 5.2, astfel:
V. COMISIOANELE SI COSTURILE CREDITULUI
5.1 Comisioanele si Costurile aferente Creditului sunt urmatoarele:
(...)
c) Comision de rambursare anticipata de 0% aplicat la suma rambursata in avans;
e) Comision unic pentru servicii prestate la cererea clientului:
Pentru serviciile suplimentare enumerate mai jos, pe care Creditorul le va presta ulterior acordarii creditului, la cererea scrisa, expresa a clientului, Creditorul va percepe un comision in cuantum de 0,1% aplicabil la soldul creditului de la data cererii clientului, minimum 50 EUR - maxim 1.000 EUR / echivalent in valuta creditului pentru creditele acordate in alta valuta decat EUR. Comisionul se plateste in valuta creditului, la cursul de schimb BNR valabil in ziua perceperii comisionului din contul clientului,
Servicii suplimentare prestate la solicitarea Imprumutatului si care vor fi comisionate:
a) Modificarea structurii de garantare. Comisionul nu se va aplica in cazul in care Creditorul renunta la o garantie fara ca aceasta sa se inlocuiasca. Comisionul se incaseaza cel tarziu la momentul incheierii actului aditional cu privire la modificarea garantiilor.
b) Emiterea unei adrese cuprinzand detaliile la zi ale creditului sau/si costurile necesare rambursarii totale/partiale anticípate. Comisionul se aplica pentru fiecare adresa solicitata si eliberata. Comisionul se incaseaza cel tarziu la momentul eliberarii adresei.
c) Emiterea acordului de construire/demolare sau pentru alte modificari ale garantiei imobiliare (dezmembrare, alipire). Comisionul se aplica pentru fiecare acord solicitat si eliberat. Comisionul se incaseaza cel tarziu la momentul emiterii acordului.
d) Emiterea acordului de inscriere a unei ipoteci de rang subsecvent pentru un imobil ce constituie garantie. Comisionul se aplica pentru fiecare acord solicitat si eliberat. Comisionul se incaseaza cel tarziu la momentul emiterii acordului.
e) Emiterea acordului de instrainare a unui imobil adus in garantie. Comisionul se aplica pentru fiecare acord solicitat si eliberat. Comisionul se incaseaza cel tarziu la momentul emiterii acordului.
f) Emiterea acordului de inchiriere/comodat pentru un imobil adus in garantie. Comisionul se aplica pentru fiecare acord solicitat si eliberat. Comisionul se incaseaza cel tarziu la momentul emiterii acordului.

5.2. Alte costuri:
5.2.1. Taxe pentru publicitatea garantiilor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM), valabile la data semnarii prezentului contract*:
a) Taxa aviz pentru inscrierea initiala a avizului de garantie in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare – 50,73 RON;
3
b) Taxa pentru reinscrierea avizului de garantie in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare - 31,46 RON;
c) Taxa de stingere din Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare a avizului de garantie initial – 20,42 RON;
d) Taxa aviz de garantie modificator in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare – 35,62 RON;
e) Taxa aviz de garantie extindere in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare – 31,46 RON.
*Aceste costuri nu sunt stabilite de Creditor, nu sunt incasate de Creditor si pot suporta modificari oricand pe durata Creditului, fara ca Creditorul sa aiba obligatia de a informa in prealabil Imprumutatul si/sau Codebitorul. Aceste taxe se incaseaza din orice surse existente in contul curent al Imprumutatului/Codebitorului (daca este cazul), in orice moneda si cu prioritate fata de orice debit mentionat in Contractul de Credit.
5.2.2. Emiterea unei declaratii scrise de catre Creditor, in favoarea Garantului, in conformitate cu dispozitiile art. 2397 Cod civil cu o frecventa mai mica de 6 luni de la data acordarii creditului/de la ultima declaratie emisa de Creditor in acest sens, conform articolului de lege mentionat mai sus

Art. IV. In cuprinsul Contractului de credit – Articolul VIII. „ALTE CLAUZE”, se adauga Art. 8.18, astfel:
„(...)
8.18. La prima cerere a Creditorului, Imprumutatul si/sau Codebitorul (daca e cazul) vor efectua pe cheltuiala lor toate formalitatile in legatura cu asigurarea publicitatii contractelor accesorii (inscrierea sau reinnoirea inscrierii in termenul legal, daca este cazul). In situatia in care nu respecta aceasta obligatie, Creditorul va putea efectua aceste formalitati, pe cheltuiala sa. Orice cheltuieli efectuate de Creditor in legatura cu aceste formalitati vor fi recuperate cu prioritate, din orice suma disponibila in conturile Imprumutalui si/sau Codebitorului (daca e cazul), inaintea altor debite datorate si scadente, in conformitate cu prevederile Contractului de Credit.”

Alte discuții în legătură

Taxa arhiva electronica - credit de nevoi personale sebdea sebdea Buna ziua, Acum cinci ani am contractat un credit de nevoi personale. La incheierea contractului, banaca si-a luat toate comisioanele aferente, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Plata tarif aegrm - aviz initial pf Mihaella87 Mihaella87 Buna ziua, Astazi mi s-au retras din cont 65.70 RON, reprezentand Plata tarif AEGRM - Aviz initial PF. Cu 8 luni in urma am avut un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)
Procedura inscriere in aegrm a unui contract de imprumut sub semnatura privata geid geid Buna ziua, Doresc sa aflu procedura propriu-zisa de urmat pentru a inscrie in registrul AEGRM a unui contract de imprumut (de consumatie) sub semnatura ... (vezi toată discuția)