avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata tarif AEGRM - Aviz initial PF
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata tarif AEGRM - Aviz initial PF

Buna ziua,

Astazi mi s-au retras din cont 65.70 RON, reprezentand Plata tarif AEGRM - Aviz initial PF.

Cu 8 luni in urma am avut un imprumut de nevoi personale, cu care am cumparat cu usufruct viager apartamentul mamei mele. Am rambursat acest imprumut in decurs de 2 saptamani. De asemenea, am un credit Prima Casa.

Ati putea sa imi spuneti va rog ce reprezinta suma, se va retrage lunar? este corecta aceasta retragere?

Mentionez ca nu am avut niciodata intarziere la plata ratelor, chiar am si platit imprumuturi anticipat.

multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2020
Mihaella87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 00:09, 28 Aprilie 2020
Nu inteleg legatura. AEGRM (arhiva electronica de garantii reale MOBILIARE), cu un ...imobil! Puteti detalia? Sarut mana
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.

Aceasta suma a fost retrasa direct din contul curent. La detalii specifica "plata tarif AEGRM - aviz initial PF". Nu inteleg ce reprezinta acest aviz, pentru ca eu nu am primit nicio informare de la banca/AEGRM.

M-am gandit ca poate face referire la contractele de imprumut (care toate sunt platite la zi, fara intarziere) pentru ca nu am niciun tip de poprire pe cont.

Anul trecut am facut un imprumut de nevoi personale ptr a cumpara un apartament - este posibil ca "avizul de initiere PF" sa aibe legatura cu acest imprumut?

Multumesc mult.

marcel.damaschin a scris:

Nu inteleg legatura. AEGRM (arhiva electronica de garantii reale MOBILIARE), cu un ...imobil! Puteti detalia? Sarut mana

AEGRM reprezinta echivalentul ANCPI-Cartea Funciara. Ati garantat imprimutul cu ceva bunuri? Dar, nu imobile. Ati cumparat bunuri de consum (frigider, aragaz, mobilier,etc)? Daca da, sunt puse garantie si platiti taxa AEGRM. Intrebati la vanzator, sau uitati-va in contract.
Asa este?
Buna ziua,

Banca mi-a confirmat in aceasta dimineata: este vorba despre un gaj pe conturi. Pentru imprumutul Prima Casa se face o inscriere AEGRM la fiecare 5 ani. Pe site-ul RNPM am gasit aceste detalii, sper ca sunt in regula:

Garantia inscrisa prin prezentul aviz garanteaza, in mod neconditionat proportional cu procentul de garantare (50%/50%) in favoarea ambiilor creditori, indeplinirea tuturor obligatiilor asumate de imprumutaT .. , programul Prima Casa prin Contractul de Credit … din data de …2013 si a oricaror acte aditionale subsecvente si Contractul de Garantare ….. din data de ….. astfel cum vor fi modificate prin acte aditionale subsecvente , respectiv rambursarea creditului in suma de ….. acordat de banca Imprumutatului prin Contractul de Credit si in conformitate cu Contractul de Garantare, plata dobanzii aferente si plata oricaror dobanzi penalizatoare, onorarii, alte taxe, precum si a tuturor celorlalte costuri, comisioane si cheltuieli stabilite in sarcina Imprumutatului prin Contractul de credit si Contractul de Garantare.

multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)
Se poate executa o masina pusa garantie la un imprumut? carmenbn carmenbn Am imprumutat cuiva o suma de bani,am facut un contract,fara a merge insa la notar.Am pus ca si garantie o masina pe care o detine imprumutatul. Respectivul ... (vezi toată discuția)