avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana fizica autorizata

in cazul unui salariat care a lucrat ca PFA timp de 5 ani, aceasta perioada constituie vechime in munca pentru stabilirea sporului de vechime, intr-o societate care acorda acest spor?
multumesc
Cel mai recent răspuns: george16 , utilizator 15:09, 27 Noiembrie 2009
Cum a lucrat ca PFA? A avut contract individual de munca? Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca.

mar.bb63 a scris:

in cazul unui salariat care a lucrat ca PFA timp de 5 ani, aceasta perioada constituie vechime in munca pentru stabilirea sporului de vechime, intr-o societate care acorda acest spor?
multumesc


Da, perioada in care o persoana a fost PFA constituie vechime in munca daca a achitat impozitul anual si contributiile obligatorii (C.A.S., C.A.S.S. etc.).
Numai munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca.
Daca si-a achitat impozitul si contributiile obligatorii, perioada in care a fost PFA se adauga la stagiul realizat.
Nu are nicio tangenta achitarea impozitului cu stagiu de cotizare .... Potrivit Legii nr.19/2000, constituie stagiu de cotizare perioadele in care persoanele au platit contributii de asigurari sociale in sistemul public din Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile sau conventiile internationale la care Romania este parte.

Alte discuții în legătură

Vreau sa am carte de munca annypetean annypetean Buna ziua, am o problema si as vrea sa o rezolv dar nu prea stiu de unde sa incep. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati. Nu am carte de munca si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi platesc singur contributiile ca sa imi mearga vechimea? pneuexpert pneuexpert Sub ce forma pot sa pot sa ma angajez cu carte de munca- contract pe perioada nedeterminata- la un service auto daca numai sase luni pe an are ce sa imi dea de ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj si contract de mandat cristicros cristicros Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai beneficiez de ajutorul de somaj daca inchei un contract de mandat si realizez venituri pe baza acelui ... (vezi toată discuția)