avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire: uzucapiune sau succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire: uzucapiune sau succesiune?

Buna ziua! tatal meu a decedat in 2010, acum ne-am hotarat sa facem succesiunea ,dupa ce am scos un Extras de Carte Funciara, am descoperit ca in extras figureaza vechii proprietari cu terenul intabulat in 1926 cu 4 proprietari 1/6,1/6,2/6,2/6 cote), unul i-a vandut bunicului meu o cota de 2/6 care a fost intabulata in 1927 (terenul in intregime are o suprafata totala de 2.794 mp), celelalte cote au fost cumparate de la ceilalti 3 proprietari dar nu au fost intabulate, noi nu detinem actele de vanzare-cumparare, ei nu mai au mostenitori.
In urma decesului bunicului meu s-a facut succesiunea dar numai pe suprafata care o detinea in extras. Acum va rog sa ma indrumati si sa imi spuneti cum reusesc sa rezolv acesta problema, prin succesiune la notar dar cum? sau prin uzucapiune, mentionez ca impozitul a fost platit de bunici si apoi de parintii mei si dupa decesul tatalui de mama mea. Va rog sa imi spuneti care este calea cea mai usoara. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:20, 29 Martie 2012
Daca nu exista acte de proprietate doar prin uzucapiune se poate rezolva problema.
Ar fi recomandabil sa consultati un avocat mai inainte de a deschide procesul pentru a se calcula termenul si a se verifica alte aspecte de fapt si de drept.
Uzucapiune...contra cui?? Morilor de vant? (din moment ce se precizeaza ca cei 3 fosti proprietari au decedat fara mostenitori). Daca vorbim de un teren cu casa construita pe el, mergeti si obtineti Ordinul Prefectului pentru intreaga suprafata, in baza art. 23 din legea 18/1991 si intabulati casa in baza unui certificat de atestare a constructiei eliberat de primarie. Despre Ordinul Prefectului va interesati tot la primarie, biroul registru agricol.
...

Ordinul prefectului nu cred ca se va da in acest caz.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme iulia.dragomir iulia.dragomir Am in familie un caz de succesiune mai complicat si as dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea acestei probleme. Pe scurt, bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Obținerea actului de proprietar(vanzare teren) Vochescu Alexandru Vochescu Alexandru Bună ziua, dețin un teren de 340mp cu o casă construita pe el, Bunicul meu la cumparat cu o chitanță de mână înainte de 1989. Mi a rămas moștenire ... (vezi toată discuția)