Buna ziua.A-si diri va rog sa stiu in ce conditii instanta poate respinge audierea minorului peste 10 de regula fiind obligatorie.Sant un tata divortat de 6 ani am o fetita de 10 si 4 luni care are usoare elemente de autism.I-si doreste f mult sa stea la mine si cu mine se simte cel mai bine,ma iubeste enorm si ma prefera tot timpul cand e pusa sa aleaga unde merge sa doarma(maica-sa o mai lasa acum preferand sa mai aiba si zile libere pt probleme de ale ei)Am depus actiune pt custodie comuna dar maica-sa m-a amenintat ca v-a cere sa nu fie audiat copilul pe motiv ca are acele elemente de autism.Precizez ca fetita gandeste,vorbeste clar si chiar prea mult uneori,isi exprima f clar sentimentele,sufera f mult cand nu ma vede cam 3 zile la rand,merge la scoala in clasa a treia si face de toate...si romana si matematica etc...si are rezultate doar datorita mie ca doar eu fac lectii cu ea...este posibil sa se respinga audierea copilului?
Cereti ca la audierea minorei sa participe si un psiholog (din cadrul directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului); acesta poate intocmi, la solicitarea instantei, un raport psihologic.
Audiere minor
helena76
Buna ziua,
Am depus actele de divort impreuna cu sotul meu-va fi un divort cu acordul partilor, fiindca ne-am inteles asupra incredintarii copilului, ... (vezi toată discuția)
Custodia minorilor
gygygy
in urma divortului fetita noastra de 6 ani a fost incredintata mamei,dar doresc sa introduc actiune pt. a cere incredintarea minorei mie,pt. ca minora nu mai ... (vezi toată discuția)