avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa

Este legal , ca o firma sa retina in plus si cinci bonuri de masa pentru lipsa , chiar daca angajatul este in concediu medical ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 31 Martie 2012
In concediul de odihna nu beneficiati de bonuri de masa! SUCCES!
Pentru zilele de CM, CO, delegatie, CFS nu se acorda bonuri de masa.
Daca firma alege sa acorde bonurile la inceputul lunii, in avans, va face regularizarea in luna urmatoare cu nr. de bonuri acordate pentru zilele in care au avut loc situatiile spuse anterior.
Daca alege sa acorde bonurile de masa la sfarsitul lunii, aceasta se face in baza pontajului.
Nu este legal a se retine angajatului bonurile de masa in eventualitatea unei lipse viitoare de la servici.Daca au fost acordate in plus , se va face regularizarea in luna urmatoare.
Din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă

Art. 11. - Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se efectuează distribuirea şi nu pot considera utilizat mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrată din luna pentru care s-a efectuat distribuirea. Nu se consideră zile lucrate perioadele în care salariaţii:
a) îşi efectuează concediul de odihnă, potrivit Legii şi, respectiv, potrivit contractelor colective de muncă;
b) beneficiază de zile libere plătite, în cazul unor evenimente familiale deosebite, precum şi de zile festive şi de sărbătoare legale, sau de alte zile libere acordate conform contractelor colective de muncă;
c) potrivit dispoziţiilor legale, sunt delegaţi sau detaşaţi în afara localităţii în care îşi au locul
permanent de muncă şi primesc indemnizaţie zilnică sau lunară de delegare sau de detaşare;
d) se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, sunt absenţi de da locul de muncă ori se află în alte situaţii stabilite de angajator împreună cu organizaţiile sindicale sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor.

Asadar, pentru perioada in care se afla in concediu medical salariatul nu beneficiaza de tichete de masa .....
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Precizez din nou din intrebare : Se poate retine in plus cinci bonuri de masa in cazul in care angajata nu lucreaza aflandu-se in concediul medical .Adica : dupa trei zile de concediu medical se retine 8 bonuri de masa .
Nu este legala aceasta retinere ... pentru o zi de concediul medical se retine un tichet de masa.

Alte discuții în legătură

Criterii legale de acordare a bonurilor de masa- urgent Mona Gheorghe Mona Gheorghe Angajatorul poate stabili criterii de acordare a bonurilor de masa. Este legala stabilirea unei prezente de 100%, indiferent de motivul care a dus la ... (vezi toată discuția)
Corect - sau incorect in roi 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a-mi raspunde cit mai urgent ! Am inceput a complecta ROI cu modificarile intervenite prin noile reglementari ale Codului Muncii , in ... (vezi toată discuția)
Taiere bonuri de masa bogdandatcu bogdandatcu Buna ziua, Ma intereseaza daca este normal sa se taie 13 bonuri de masa pentru 3 zile de concediu medical pe motiv ca absenteismul a fosta mare in ... (vezi toată discuția)