avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa

Este legal , ca o firma sa retina in plus si cinci bonuri de masa pentru lipsa , chiar daca angajatul este in concediu medical ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 31 Martie 2012
Este un cm initial , de 5 zile lucratoare in luna anterioara si continuare 3 zile in luna curenta?
Intreb,pt. ca este posibil ca dvs. sa fi intrat luna trecuta in cm ,dupa data la care se acordasera deja bonurile de masa,iar angajatorul v-a eliberat un nr. de tichete corespunzator intregii luni ,caci nu avea de unde sa cunoasca ca va interveni incapacitatea temporara de munca.
Luna aceasta,in acest caz ,se procedeaza la regularizare si in acest sens va retine cele 5 tichete acordate in plus luna trecuta,pe langa cele 3 aferente cm pe luna curenta.
Doar in aceste conditii,se puteau retine cele 5 bonuri in mod legal.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
ContSters136493, utilizator
Este vorba de concediu medical de trei zile total , pentru cre se retin 8 bonuri .
Asa cum am mai spus mai sus , nu este legala retinerea a 8 bonuti de masa pentru un concediu de 3 zile ... trebuia sa retina salariatului/ei respectiv/e 3 bonuri ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii legale de acordare a bonurilor de masa- urgent Mona Gheorghe Mona Gheorghe Angajatorul poate stabili criterii de acordare a bonurilor de masa. Este legala stabilirea unei prezente de 100%, indiferent de motivul care a dus la ... (vezi toată discuția)
Corect - sau incorect in roi 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a-mi raspunde cit mai urgent ! Am inceput a complecta ROI cu modificarile intervenite prin noile reglementari ale Codului Muncii , in ... (vezi toată discuția)
Taiere bonuri de masa bogdandatcu bogdandatcu Buna ziua, Ma intereseaza daca este normal sa se taie 13 bonuri de masa pentru 3 zile de concediu medical pe motiv ca absenteismul a fosta mare in ... (vezi toată discuția)